Başkan Atilla, Ceylanpınar halkına ve kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı vermek adına bir araya gelinen toplantı da aday adaylarının bir belgeye imza attıklarını, ancak toplantı dağıldıktan sonra belgeyi elinde bulunduranların farklı bir yazı karakteriyle kağıda kendisine yönelik kin ve nefret kusan söylemlerin yer aldığını söyledi.

Atilla, açıklamasında şu ifadeye yer verdi;

‘’31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde Ceylanpınar'dan 24 aday adayımız başvuru yapmıştır. Bu aday adaylarından on yedisi, Ankara Dedecan restoranında yemekli bir toplantıda buluşmuşlardır.Ceylanpınar halkına ve kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı vermek adına yapılan bu toplantıda aday adaylarımız bir belgeye imza atmışlardır.
    Ancak toplantı dağıldıktan sonra belgeyi elinde bulunduran sahtekarlar, görüleceği üzere sonradan farklı bir yazı karakteriyle eklendiği belli olan bir metin kaleme almışlardır. Bu metinde şahsıma yönelik kin ve nefret kusan söylemler vardır. Kötü niyetli yazılan bu metin, bir kısım aday adaylarının görüşüne aykırı olarak sonradan eklenmiştir.
    Söz konusu metinde 20 aday adayının imzası olmasına rağmen, o ortamda sadece 17 aday adayımız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 7 aday adayı da o sırada Ankara'da bile değillerdir ve bu şahısların adına da sahte olarak imza atılmıştır. Açıkça sahte olarak düzenlendiği anlaşılan bu belgeyle, şahsıma zarar vermek isteyen sahtekarların asıl amacı Ceylanpınar halkına zarar vermektir.
    Söz konusu toplantı sırasında Mehmet Kahraman, İsmail Akagündüz ve Abdullah Uman isimli aday adaylarımız o sırada Ankara'da dahi bulunmamalarına rağmen yerlerine sahte olarak imza atılmıştır. Ayrıca, listede imzası olan Baran Kejanlı isimli böyle bir aday adayı da yoktur. 
    Tüm kamuoyuna sesleniyorum. Bu zihniyet mi Ceylanpınar'ı yönetecek? Sahte belgelerle, sahte imzalarla düzenlenen, kin ve nefret kusan açıklamalarla mı Ceylanpınar halkına hizmet edecekler.
    Söz konusu toplantıda belgeyi sahte olarak düzenleyen ve imzalayan sahtekarların, bunun hesabını yargıda vereceklerini Ceylanpınar halkının bilmesini istiyorum.
    Çünkü; söz konusu belgeyi düzenleyen ve kullananlar 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 157/1, 158/1-d-g maddeleri uyarınca nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir. Bu belgeye sonradan metin ekleyen ve sahte olarak başkasının yerine imza atanlar da 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 207 ve devamı maddeleri gereğince özel belgede sahtecilik suçunu işlemişlerdir. 
    Sözde, birlik ve beraberlik mesajı vermek adına düzenlenen bu toplantıda şahsıma yönelik kin ve nefret söylemlerini de, değerli Ceylanpınar halkının takdirine bırakıyorum’’