Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan nüfusunun büyük çoğunluğunu genç kadınların ve çocukların oluşturduğu Siverek ilçesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Aile Birimi ilçede eğitim seferberliği başlatarak kadınların bilinçlenmesi amacıyla mesleki ve genel kültür kurslarına ağırlık vermeye başladı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü elemanları kadınları evlerinde ziyaret ederek kadınları talepleri doğrultusunda yeni kurslar açarak kadınların bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın “ bilinçli kadın bilinçli toplumun temelini oluşturur” talimatının ardında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Destek merkezlerinde mesleki alanlarda kursların sayısı artırıldı.

Belediye bünyesinde Siverekli kadınlara okuma yazma, Kuran’ı kerim okuma kurslarının yansıra kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak için, kilim dokuma, Kuaförlük, terzilik, kayıp olmaya yüz tutmuş yöresel yemekler yapma için aşçılık kursları veriliyor.

Belediye Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü yetkilileri” ilçede okuryazar bir tek bayan kalmayana kadar önceliklerinin okuma yazma kursları olduğunu okuma yazma kurslarının yansıra yılın on iki ayı mesleki kurslara devam edeceklerini”  belirtiler.