Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Gazeteci Sedat Atilla’yı çalışma ofisinde ziyaret ederek belediyecilik çalışmalarını anlattı.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeli mülteciyi barındıran Akçakale’nin Belediye başkanı olan, Türk ve Suriyeli vatandaşlar arasında kardeşlik bağının kurulmasında büyük katkısı olan Abdülhakim Ayhan, 4 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başkan Ayhan, göreve geldiği günden bu yana Akçakale’de önemli eserlere imza attıklarını söyledi. Yola çıkarken büyük projelerle çıktıklarını fakat Suriye’deki iç savaş sebebiyle kendi nüfuslarından fazla Suriyeli barındırmaları nedeniyle bazı projeleri hayata geçirmekte zorlandıklarını ifade etti. Ayhan ‘’Bazı projeleri hayata geçirmekte zorlandık. Bazılarında engellere takıldık. Ama sonuç olarak 5 yıllık zaman zarfı içerisinde önemli projeleri hayata geçirdik. En önemli sorunlarımızdan olan kırsaldaki yol sorununu büyük oranda çözdük. 116 mahalleye ayrım yapmadan hizmet götürdük’’ dedi.

Hizmet binasına 50 yıl ihtiyaç olmayacak.

akçakale belediyesi hizmet binası ile ilgili görsel sonucu

İlçeye inşa ettikleri modern belediye hizmet binasıyla ilgili bilgiler de veren Ayhan ‘’Akçakaleli vatandaşlarımızın çok uzun yıllar kullanabilecekleri devasa bir belediye hizmet binası yaptık. Tam donanımlı binamızda engelli vatandaşlarımızı da düşündük. Belediye hizmet binamız engelli dostu bir binadır. Ben yarın bir gün Belediye başkanı olmayabilirim ama bu bina Akçakalelilerindir. Değerli halkımıza hizmet edecektir’’ dedi.

İlçemize devasa bir kültür merkezi kazandırdık.

akçakale belediyesi kültür merkezi ile ilgili görsel sonucu

Başkan Ayhan, Belediye hizmet binasının yanı sıra Şanlıurfa ve ilçelerinde barındırdığı özelliklerle ilk ve tek olan farklı bir kültür merkezini ilçeye kazandırdıklarını da anlattı. Modern bir yapıyla inşa edilen kültür merkezinin içerisinde evlendirme dairesinin, vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği spor salonunun, cep sinemalarının yer aldığını belirten Ayhan, Akçakale’nin geleceğine yön verecek bir kültür merkezini inşa ettiklerinin altını çizdi. Ayhan ‘’Kültür merkezimizin hemen yanı başında engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği Engelliler Koordinasyon Merkezimizi inşa ettik. Engelli kardeşlerimiz bu merkezde hem güzel vakit geçirecek hem de ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için çeşitlik kurslarda eğitim görecekler. Daha sonra bu kurslarda ücret alacaklar’’ dedi.

Akçakale’nin gelişmesi, kalkınması ve değişmesi için gece gündüz çalıştıklarını da vurgulayan Ayhan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Nüfusumuzdan fazla Suriyeliyi barındırıyoruz.

başkan ayhan suriyeliler ile ilgili görsel sonucu

İlçemiz de kafeterya gibi sosyal mekanların açılmasına izin verdik. Sosyal ve kültürel anlamda elimizden geleni yapmaya çalıştık fakat takdir edersiniz ki 105 bin Türk-Akçakaleli vatandaşımızın nüfusuna karşın farklı kültür ve düşüncelere sahip 130 bin civarında Suriyeliye ev sahipliği yapmaktayız. Burada ister istemez bazen kültür çatışmaları yaşandı. Yine de kendi ilçemizde nüfusumuzdan fazla Suriyeliyi barındırmamıza rağmen bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Yaşanmaması için belediye başkanı olarak elimden geleni yaptım. Sadece 130 bin Suriyeliyi barındırmakla kalmadık, Suriye’deki iç savaş sonrası milyonlarca insan ilçemizi kullanarak Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarına gidip ikamet ettiler. Köprü görevi gördük. Tüm bunlara rağmen şükürler olsun ki bu sınavdan başarıyla çıktık. Akçakale’de Suriyeliler ile Türk vatandaşlar arasında çıkabilecek hiçbir gerginliğe mahal vermedik, vermeyeceğiz.

başkan ayhan suriyeliler ile ilgili görsel sonucu

Eşi benzeri olmayan bir kreş yaptık.

akçakale belediyesi kreş ile ilgili görsel sonucu

İlçemizde kreş eksiği özellikle de memurlarımızın ve öğretmenlerimizin en büyük sıkıntısıydı. Vatandaşlarımızın çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri bir kreş yaptık. Bu projemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde eşi benzeri yok. Kreşimizde çocuklarımızın dini ve milli Manevi değerlere haiz bir gençlik olarak yetişmeleri için alt yapılarını hazırlıyoruz’’ dedi.

akçakale belediyesi kreş ile ilgili görsel sonucu

Başkan Ayhan, sözlerinin sonunda Akçakale ile ilgili yapacak daha çok işlerinin olduğunu, ilçeyi kentin en modern ve gelişmiş ilçesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.