Haliliye Belediyesi, ilçedeki yeşil alan miktarını arttırmak ve yaşam alanı olan parkların sayısını arttırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Devteşti Mahallesinde 7 yeni parkın çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla sürdürülen toplamda 29 bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterecek olan 7 yeni parkın çalışmaları çift vardiya şeklinde devam ediyor. 23 bin 185 metrekare yeşil alanın yer alacağı parkta, 2 adet oyun ve 2 adette spor alanı yer alacak. Zemin döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte de, 1.200 adet bitkinin parka dikiminin yapılması planlanıyor.

EKİPLERE GECE ZİYARETİ

Başkan Fevzi Demirkol da, ekipler tarafından Devteşti Mahallesinde sürdürülen yeni park yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Gece vardiyasında çalışan ekipleri ziyaret eden Başkan Demirkol, teknik ekipten çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Sohbet ettiği işçilerle birlikte taş döşeme çalışmalarına da eşlik eden Başkan Demirkol, yeni parklarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla asli vazifelerimiz olan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün, Fen İşleri Müdürlüğümüzün mesaisi biraz daha esnek bir şekle gelmiştir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün Devteşti Mahallesinde yapacağı parkların çalışmalarını gece saatlerinde birlikte inceleme imkanı bulduk. Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri, gece iftardan sahura kadar, sahurdan sonrasında da 8 saat mesaiye uyarak çift vardiya şeklinde çalışmaktadırlar. Devteşti Mahallemizde 7 adet parkın yapımı için ekibimiz çalışmaktadır. Ramazan Ayı olması dolayısıyla işlerimizi aksatmadan çift vardiya şeklinde, diğer aylardan daha fazla çalışma yapmaktayız. Bu parklarımız, Devteşti bölgesindeki halkımızın hizmetine kısa sürede sunulacaktır. Burada, 7 parkımız birbiriyle bağlantılı şekilde devam ediyor. İnşallah bayram öncesinde taş döşeme işleri bitecek ve daha sonrasında çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları başlayacaktır. Devteşti Mahallemize, Haliliye halkına hayırlı olsun.”