İlk ziyaretlerini Söğütlü kırsal mahallesine yaparak mahalle sakinleriyle bir araya gelen her iki belediye başkanı beraberindekiler, bir süre önce beton yolları tamamlanan Kapıkaya ve Hamamören kırsal mahallelerinin yollarında incelemelerde bulundu. Ardından çevre düzenlemesi yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği Tokdemir mezarlığında incelemelerde bulunan Çiftçi ve Yılmaz, şehir içi dolmuş sürücüleriyle bir süre sohbet etti. Şehir içi servis sürücülerine müjdeli haberi veren Çiftçi, kısa süre sonra ilçede kartlı sisteme geçiş yapılacağını belirtti.

Daha sonra Siverek Belediyesine gelerek Başkan Yılmaz ile bir süre çalışmalar hakkında istişarede bulunan Nihat Çiftçi, gazetecilere tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meclis üyesinin daveti üzerine Siverek ilçesine geldiklerini belirten Çiftçi, "Meclis üyemizin daveti üzerine, il başkanımız, ilçe başkanımız, yerel yönetimler başkanımız, meclis üyelerimiz ve İlçe Belediye Başkanımızla birlikte katıldık. Amacımız gerek kırsalda gerekse merkezde yapılan hizmetleri yerinde görmekti. Siverek’te yapılan beton yolları yerinde inceledik, yine merkezde yapılan sıcak asfaltı yerinde inceledik. Tokdemir mezarlığında bitme aşamasına gelmiş çalışmaları yerinde inceledik. Yine Siverek için planlamış ihale aşamasında olan gerek çevre hizmetleri, katı atık transfer istasyonunun temelini ayın 14’ünde atacağız. Yine Siverek Selimpınar GAP vadisi projesi ile ilgili ilçe belediye başkanımızla görüştük. Takip ediyoruz Siverek’te güzel hizmetler oluyor. Gerek Büyükşehir belediyemiz, gerek Siverek Belediyemiz iyi hizmetler yapıyor. Allah'ın izniyle bu devam edecek. Siverekli kardeşlerimiz çok sabır ettiler ama sabrın sonu selamettir. Artık üst yapı hizmetleri ortaya çıkıyor ve her yapılan hizmet Siverek’te memnuiyet uyandırıyor. Ben tekrar biz davet eden aileye ve meclis üyesi kardeşimize misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum, tüm Siverek halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanını ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz ile birlikte kırsal mahallemizde ki davete birlikte katıldık. Büyükşehir belediye başkanımızla birlikte kırsalda yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Ben büyükşehir belediye başkanımıza ve diğer katılımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

-Şehir çöplüğü kalkıyor. Ayın 14'ünde temeli atılacak

Büyükşehir Belediyesinin ilçedeki hizmetlerine devam ettiğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Büyükşehir belediyesi diğer ilçelerde olduğu gibi Siverek’te de hizmetlerine devam ediyor. Bizler her zaman Büyükşehir ile uyum içinde çalıştık, bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek. Amaç halkımızı hizmetle buluşturmaktır. Yapılan hizmetleri Siverekliler yakından biliyor ve taktir ediyor. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Siverek halkına iyi müjdelerle geldi. Yıllardır sorununu yaşadığımız vahşi çöp alanımız vardı, şehrin tamamına yakın çöpten yakınıyordu, çevre kirliliğine neden oluyordu. Belediye Başkanımız 14 Temmuzda heyetiyle birlikte şehrimize teşrif edeceklerdir. Birlikte temel etme törenlerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

-Siverek vadisinde de temel atılıyor

Meraklanan beklenen Siverek Vadisi hakkında vatandaşlara müjdeli haberi veren Başkan Yılmaz, "Yine planlaması bitmiş, ihale aşamasında olan Siverek vadisi projesinin temelini atacağız. İleriki günlerde Siverek belediyesinin büyük projeleri var, ofiste eski yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Nissibi Köprüsünün yanı başında uygulayacağımız çok güzel bir projemiz var onun temelini atacağız, havuz projemiz hazır havuzunda temelini önümüzde ki günlerde atacağız. Yine çok önem verdiğimiz mesire alanlarımızdan biri olan Sodes parkı olarak bilinen 160 dekarlık bir alan olan mesire alanımızın temelini atacağız kısacası her şey Siverek için diyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanları daha sonra İlçe Kaymakamı Metin Demirel’i makamından ziyaret edip bir süre görüştükten sonra AK Parti ilçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı İlhan Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştüler.

Ziyaretlere başkanların yanı sıra İlçe Kaymakamı Metin Demirel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, BELSAN Genel Müdürü Nusret Urmak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsa Kızıldemir, İlçe Başkanı İlhan Çelik ile daire amirleriyle katıldı.