Şanlıurfa'daki mülteci kampında dünyaya gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verildiği üçüz kardeşler Recep, Tayyip ve Erdoğan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin davetlisi olarak geldikleri Şanlıurfa’da gönüllerince eğlendi.

 

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de yapılan bir bombardımanda öldükleriyle ilgili haberlerle gündeme gelen üçüzlerin üzülen ailesine moral vermek ve çocukların eğlenmesi için Mahmut ve Meryem Yasin çiftini ve çocuklarını davet eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çocukları makamında misafir ederken, çocuklar daha sonra eğlence merkezine götürülerek güzel zaman geçirmeleri sağlandı.

 

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Baydilli Recep, Tayyip ve Erdoğan kardeşleri Karaköprü'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

 Başkan Baydilli, "Geçtiğimiz günlerde yalan ve üzücü bir haberle gündeme gelen Recep, Tayyip ve Erdoğan kardeşler ile ailesini davet ettik. Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan bu ailenin burada üçüz çocukları oldu ve onlara kucak açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a duydukları sevgiden dolayı çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini vermişler. Biz de çocukların öldüğünü iddia eden yalan haberlerin ardından bu çocuklarımızı buraya davet ettik ve ağırladık, biraz eğlenmelerini sağlamak istedik" diye konuştu.

 

Başkan Baydilli şöyle devam etti: "Bizim onlarla bağımız tarihten geliyor. 100 yıl önce Urfa Halep'in vilayetiydi. Biz bu bağdan dolayı onlara her zaman sahip çıkıyoruz ve çıkacağız. İnşallah Suriye'deki savaş bir an önce biter ve vatanlarına kavuşurlar, orada eğitimlerini sürdürürler ve güzel bir hayat yaşarlar. Ben davetimize icabet ettikleri için üçüzlerimizin ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah her zaman onların yanında olacağız."

 

Başkan Baydilli kendisini ziyaret eden Recep, Tayyip ve Erdoğan kardeşlere çeşitli hediyeler verdi. Çocuklar daha sonra Karaköprü Belediyesi'nin davetlisi olarak bir alışveriş merkezindeki oyun dünyasında eğlendi.