Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Şanlıurfalı iş adamı Kenan Altun, İstanbul Silivri’deki fabrikasında 1700 kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.

Beşler Sucuk’un geleneksel iftar yemeği bu yılda verildi. Her yıl Beşler Sucuğun çalışanları ve ailelerinin bir araya geldiği iftar yemeğine bu yılda çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin en büyük entegre et tesisi olan Beşler Sucuğun geleneksel iftar yemeğine fabrika işçileri ve ailelerinin yanı sıra; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı, Şanlıurfalı iş adamları Mithat Ekşi, Ahmet İpar ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç katıldı.

Bakan Yardımcısı Metin: Kenan Altun beyi tebrik ediyorum.

İftar yemeğinde kurulan platformda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ‘’Davet sahibi Kenan Altun beyi tebrik ediyorum. Ramazan ayı gibi birlik ve beraberliğin en fazla yaşandığı bu manevi ruhun en doruk noktasına çıktığı bu günlerde bu birlik ve beraberliğin simgesi olan iftar programını tertip etti. Beşler ailesinin tüm çalışanları ve aileleriyle birlikte birlik ve beraberlik ortamının sağlandığını görüyoruz’’ dedi. Burada oluşan birlik ve beraberliğin 23 Haziran’da önce İstanbul’da, sonrasında bu heyecan ve enerji ile beraber tüm Türkiye’de olmasını Cenab-ı haktan niyaz eden Metin, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin selamını katılımcılara iletti.

Başkan Yılmaz: ‘’Gönlüne, yüreğine sağlık’’

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise Ramazan ayında gerçekleştirdikleri belediye etkinlikleriyle ilgili bilgiler verdi. Başkan Yılmaz ‘’Bu Ramazan Silivri Belediyesi olarak 30 günde 35 mahallemize iftarlarımızı yayıp, ismine gönül sofrası dedik. Gönüllerin birleştiği, ellerin tutuştuğu, kardeşliğin pekiştiği, ekmeğin, aşın bölüşüldüğü gönül sofraları dedik. Bu akşam da gördük ki Kenan Altun bey çok güzel bir gönül sofrası kurmuş burada. Onun gönlüne sağlık, yüreğine sağlık’’ dedi.

Başkan Yıldız: Birlik ve beraberliğimiz pekişti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise konuşmasına İstanbulluları selamlayarak başladı. Yüce Allah’tan tüm İslam alemini birlik ve beraberlik içinde Ramazan bayramına kavuşturmasını dileyen Başkan Yıldız ‘’ Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun. Bugün burada sizlerle bir arada olmak, Kenan Altun ağabeyimin kurduğu gönül sofrasında iftar yaparak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekten onur duyuyorum’’ dedi.

‘’Rehberimiz İstanbul oluyor’’

Konuşmasında İstanbul ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Başkan Yıldız ‘’ Gönül kapımız İstanbul oluyor, rehberimiz İstanbul oluyor, kısaca İstanbul nefes aldığında biz bu soluğu Anadolu’da ciğerlerimizde anında hissediyoruz. Ben Bu vesileyle 16 milyon İstanbullu kardeşlerimi selamlıyorum dedi.

‘’Başarılı olmamızın sebebi birlik ve beraberliğimizdir’’

23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de konuşmasında değinen Yıldız ‘’AK Parti 11 milyon üyeye ulaşan üye sayısıyla dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. Dünyada AK Parti kadar üyeye sahip ve kesintisiz olarak iktidarını sürdürmüş bir başka parti yok. Bizim başarılı olmamızın sebeplerinden ilki, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor olabilmektir. Önümüzde ülkemiz için ve özellikle İstanbul’umuz için çok önemli bir yerel seçim var. 23 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerle milletimiz İstanbullularımız, kadim şehir İstanbul’u hizmet ehli ve İstanbul sevdalısı başkan adayımız Binali Yıldırım’a teslim ederek hizmetlerin yine kat be kat artarak devamı sağlayacağına yürekten inanıyoruz’’ dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şanlıurfalı Avukat Mehmet Kırmızı ise Kenan Altun’a verdiği iftar yemeğinden dolayı teşekkür etti. Kırmızı konuşmasında ‘’Rabbim, Ramazan ayında böyle huzurlu, böyle kardeşçe hep beraber güzel muhabbetlerin olduğu sofralarda bizleri nice ramazanlarda buluşturur diyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

İftar yemeğinde Şanlıurfalı sanatçı Zekeriya Ünlü ve Urfa Sıra Gecesi ekibi de sahne aldı. Fabrikada çalışan işçiler ve aileleri Zekeriya Ünlü’nün seslendirdiği Urfa türkülerine eşlik etti.

Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun, geleneksel iftar yemeğine katılan tüm konuklarına teşekkür ederek, programın anısına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’a ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı’ya plaket takdim etti.

MEDYAURFA.COM