Bir dönem AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yapmasının ardından, ikinci dönem de İl başkanlığına seçilen, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile AK Parti Genel Merkezi tarafından istifa ettirilip Milletvekili aday adayı olan Zeynel Abidin Beyazgül, Gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaret etti.

Gazeteci Sedat Atilla’nın seçim gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Beyazgül ‘’13 ilçemizle, 2 milyon Şanlıurfalı hemşehrilerimizle birlikte güzel işler yaptık. Bu güzel işleri yaparken, medyamızın desteğini hep arkamızda hissettik. Özellikle de 15 Temmuz’da medyamız karşılık beklemeden gayret gösterip, vatan, millet diyerek memleketine sahip çıktı’’ dedi.

‘’Sahada anketler yapılıyor’’.

Beyazgül, açıklamalarında önemli bir bilgi de verdi. Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Şanlıurfalılar nasıl bir aday listesiyle karşılaşacak?’’ sorusunu yanıtlayan Beyazgül ‘’Sahada bir anket çalışması olma ihtimali var. AK Parti bilimsel çalışıyor. Anketlerle, vatandaşlara, kanaat önderlerine soruyorlar. 300 aday adayımız bu sıralarda Ankara’da mülakatta’’ dedi.

Algı operasyonu mu yapılıyor ?

Beyazgül’, seçim gündemini oldukça meşgul eden, daha milletvekili aday listesi belli olmadan konuşulan ‘’Cumhurbaşkanına oy vereceğiz, AK Parti’ye vermeyeceğiz’’ söylemleri ile ilgili de konuştu. Beyazgül bu durumu algı operasyonu olarak yorumladı. AK Parti’nin TBMM’de güçsüz olmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini, kolunu bağlayacağını belirten Beyazgül ‘’Kanunlar TBMM’den çıkacak. Kanun çıkmadığı, Cumhurbaşkanımızın eli kolu bağlı olduğu zaman ne kadar memlekete faydalı olabilecek ? Cumhurbaşkanlığı sisteminde parlamentonun önemli desteği olacak. Bakanlar kurulu oluşacak.  Cumhurbaşkanı'yla uyumlu olan TBMM ile ülke ileriye doğru gider. Parlamento farklı, Cumhurbaşkanı farklı düşünürse sistem tıkanır’’ dedi.

Şanlıurfa’nın ağabeyi olacak mı?

Usta gazeteci Atilla, Beyazgül’e ‘’Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde milletvekili olan bakan olamıyor. Bu dönem de Şanlıurfa’nın ağabeyi olacak mı ?’’ sorusunu da yöneltti. Milletvekili olan kişinin bakan olabilmesi için istifa etmesi ve milletvekilliği ile ilişkisinin kesilmesi gerektiğini ifade eden Beyazgül ‘’Liste başı mutlaka önemli bir konu ama esasen liste başında kim olursa olsun kalan 14 adayın çok güçlü bir şekilde liste başı arkadaşımızla çalışması gerekli. Geçmişte de böyle olmuştu. Zaten kimsenin bakan olacağı önceden belli değil. Örneğin Nurettin Nebati, 7 Haziran’da Şanlıurfa’dan aday gösterildiği zaman bakan olup olmayacağı bilinmiyordu. Liste başında kim olursa olsun birlikte uyumlu bir çalışma yapmak gibi bir mecburiyetimiz var’’ dedi.

‘’Bahattin Yıldız doğru bir tercih’’

Beyazgül, kendisinden boşalan koltuğa vekaleten getiren Bahattin Yıldız ile ilgili de konuştu. Yıldız’ın 3.5 yıl teşkilat başkanlığı yaptığını, teşkilatı iyi tanıdığını, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile de iyi koordine olduğunu bildiren Beyazgül ‘’Genel merkezimizin tasarrufudur. Biz karara saygı duyduk. Bana göre de doğru bir tasarruftur. Önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçim için de doğru bir tercih olmuştur. Genel merkezimiz bu konuda dikkatli davranıyor’’ dedi.

‘’Halkımızın oyununun tamamına talibiz’’

Beyazgül, açıklamasının sonunda AK Parti’nin Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği hizmetler karşılığında vatandaşların oylarının tamamına talip olduklarının da altını çizdi. Görev sürelerince herkesi kucakladıklarını vurgulayan Beyazgül şu açıklamaları kaydetti;

''288 okul bu yıl açılıyor''

‘’Türkiye, liderimiz, Cumhurbaşkanı'mızla bugünden çok daha iyi olacak. Önemli olan Cumhurbaşkanımız ile uyum içerisinde çalışabilen bir ekip kurmak. Şanlıurfa’mızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çözümleri noktasında, bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da fikir ve istişarelerle hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya her daim umutlu geldi, mutlu ayrıldı. Halkımız Cumhurbaşkanımızı ve bizleri bağrına bastı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mıza önemli yatırımlar geldi. Son olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Milli Eğitim bakanına gittiğimiz zaman 288 okulun ödeneği verildi. O ödeneğin ardından 300 okul içinde ödenek ayrıldı. Yapımı süren 288 okul 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına yetişecek. 1700 yataklı hastanenin yapımı başladı. Ardımıza dönüp de bakalım. Türkiye 2002’den evvel nasıldı, 2018’de nasıl!. Değerlendirmeyi böyle yapmalıyız. Türkiye’de hiçbir hizmeti yapmamış partiler, kendi yapamadıklarını anlatmak yerine AK Parti hata yapsın da eleştirelim, yararlanalım düşüncesinde. Böyle bir siyaset anlayışı olamaz. ‘’Sağlığı şöyle, eğitimi böyle’’ yönetiriz desinler, oturup o zaman konuşalım. Muhalefet ve iktidar, dışa karşı bir birini tamamlamalı’’ dedi.

MEDYAURFA.COM