Vatandaşların evlerinin kayma ihtimalinin olduğu, kötü görüntüsüyle kente gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiği, yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen kale eteğindeki evlerin kamulaştırılması ve yıkılması sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çözüme kavuştu.

Seçim vaatlerinde ilk sıralarda yer alan kale eteğindeki evlerin kamulaştırılması ve ardından yıkılması hususunu göreve geldiği ilk günden bu yana takip eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geçtiğimiz günlerde yıkım çalışmalarının startını verdi.

Konuyla ilgili memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri Başkan Beyazgül’e teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Tutucu ‘’Çalışmalar hızla devam ediyor. Şuan ki aşamada çok iyi gidiyor. Başkan Beyazgül vaatleri yerine getiriyor’’ dedi.

Projeyi gerçekleştiren Başkan Beyazgül’ü tebrik eden mahalle sakini Mehmet Sürücü ise ‘’Bu projeyi Zeynel Abidin Beyazgül gerçekleştirdi. Kendisini tebrik diyoruz. Büyük bir başarı. Memleketimiz için önemli bir proje’’ dedi.

Diğer mahalle sakinleri konuyla ilgili şunları söyledi;

‘’Musa Findaoğlu (Mahalle sakini): Yıllardır bu mahalleye bir şey yapılmadı. Arkası gelmedi. Zeynel başkan geldi bize seçim vaadi olarak bu projeyi söyledi, yapacağım dedi. Allah kendisinden razı olsun. O geldikten sonra hizmet başladı.

Aziz Kaplantaş (Mahalle sakini): Geçmiş yıllarda kamulaştırılmıştı burası. Maalesef ne bir gelişme ne de iyileştirme yapılmıştı. Atıl durumdaydı. Geçen günlerde yıkım işleri başladı. Mahalle sakinleri olarak teşekkür ediyoruz.

Mahmut Karahan (Mahalle esnafı): Burası yıllardır semtin kanayarak yarasıydı. Zeynel Abidin Beyazgül bu yarayı kapattı. Seçim döneminde vaat ettiği sözü yerine getirdi. İnşallah tamamına erir.

Mehmet Karahan (Mahalle esnafı): Zeynel başkan geldi, ‘Buraları düzelteceğim’ dedi. Şanlıurfa’ya yakışır bir hale gelecek burası. Teşekkür ediyoruz’’

BEYAZGÜL: SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Geçtiğimiz günlerde mahalleyi ziyaretinde konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Beyazgül ise “Kale eteği ile ilgili olarak seçim öncesinde buraya geldiğimizde vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık ve evlerin içerisini gördüğümüzde insanların yüreği sızlıyordu. Burası kaymak üzere olan bir yer ve bir müddet daha kalsa evler kendiliğinden kalıp yıkılacak. Seçim öncesi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi geldiğimizde ilk işimiz burayı yıkmak olacaktır demiştik. Belediyelerimizin maddi sıkıntıları olduğu bu dönem içerisinde hemen işlere yoğunlaşarak çalışmalarımıza başladık. Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum, konu kendilerine geldiğinde hiç düşünmeden kamulaştırma kararı aldılar. STK temsilcilerimize gittiğimizde sağ olsunlar onlar da desteklediler. Burası birlikte çalışmanın bir sonucudur. 400 Bin nüfuslu Eyyübiye bölgesinin tamamı gece kondu ve bu bölgemiz zamanından buyana ihmal edilmiş curumda. Şimdi bizlerde bu ihmalin önüne geçmek adına ilk adımızı Kale Eteği Güneyi yıkım çalışmaları ile başlıyoruz. Bölgede 300 konutun yıkımını kararlaştırarak mülk sahiplerinin hemen hemen tamamı ile anlaştık. Burası yıkıldıktan sonra yeşil alan olarak Eyyübiye halkımızın hizmetine sunulacak. Bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum belki Türkiye’de emsali olmayan bir çalışmaya imza attılar ve 1 ay gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamladılar bu eski Türkiye’de olamayacak bir şeydi. İnşallah diğer projelerimiz de adım adım ilerleyecek ve bunu hep birlikte göreceğiz. 13 Belediye olarak hep birlikte bir ekip halinde çalışacağız ve Şanlıurfa’nın kalkınmasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Vatandaşların talepleri bizim projemiz mantığı ile ilerliyoruz. Eyyübiye halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.