Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çopur, AKSA Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural katıldı.

Toplantıda, Birecik'e doğal gaz hizmetinin ulaştırılması ile ilgili şuana kadar gerçekleştirilen çalışmalar masaya yatırılarak projenin hayata geçirilmesinde karşılaşılacak sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

İlçenin bu yıl içinde doğalgaza kavuşması hedefleniyor.

Doğalgaz’da şehir içi hat döşemesi için start verildi. 

Başkent Doğalgaz tarafından düzenlenen bir törenle, doğalgazın şehiriçi hat döşemesi için düğmeye basılarak ilk kaynak yapıldı ve 41 Milyon TL’lik yatırımın temeli atıldı. 

Törene; Başkentgaz Alt yapı İşletme Direktörü Zülküf Turhan, Altyapı Kontrol Müdürü Barış Özgür Kuru, Teknik İşler ve Onarım Müdürü İlker Tınaz ve Başkent Doğalgaz Şereflikoçhisar Şube Sorumlusu Hikmet Onur Sucu, Belediye Başkanı Ferda Polat, AK Parti İlçe Başkanı Sait Başaran, Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

41 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM 
Temel atma töreninde konuşma yapan Başkentgaz Altyapı İşletme Direktörü Zülküf Turhan şunları söyledi; 

“Doğalgazın Şereflikoçhisar’a ulaşmasında Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na, Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, BOTAŞ’a ve burada daha ismini sayamadığımız emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 

Bir aile; ısınma, mutfak ve sıcak su için doğalgaz kullandığı takdirde diğer yakıtlarla karşılaştırdığımızda yaklaşık 1500 TL yıllık kazancı olacaktır. Endüstri ve sanayide de en çok tercih edilen, ucuz yakıt olması nedeniyle hem maliyetler düşecek hem de yeni iş sahaları açılacaktır. 
Şereflikoçhisar İlçemizde önümüzde ki yıllarda toplam 41 Milyon TL’lik bir yatırım bedeliyle, 30 KM çelik hat, 150KM polietilen hat ve 5000 adet servis hattı imalatını gerçekleştirmiş olacağız. 

Şereflikoçhisar’da Başkentgaz olarak 2017 yılı yatırımımız Pazartesi günü başlayacak olup, Kasım ayı içerisinde de Ekici mahallesinin tamamı ile İstiklal ve Yeni mahalle mahallelerinin bir kısmına gaz arzını sağlamış olmayı hedeflemekteyiz. Altyapı çalışmaları esnasında bizleri anlayışla karşılayacağınızı umuyor, göstereceğiniz anlayış ve destek için şimdiden teşekkür ediyorum”dedi. 

Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin de konuşmasında; “Doğalgaz Şereflikoçhisar’ın ufkunun açılması demek, geleceğinin aydınlık olması demek; hem inşaatta hem konutta hem sanayide daha iyi yatırımların ve kazançların yapılacağa bir ilçenin ortamının hazırlanması demek. Belediye Başkanı ile yürüttüğümüz Organize Sanayi Bölgesinin olmazsa olması doğalgazdı. Çok şükür buna da kavuşacağız. Bu yatırımda; onuru veren Cumhurbaşkanına, Başbakana, tüm Bakanlara, tüm milletvekillerine, ilçe başkanlarına, o zamanda emeği olan herkese teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Ferda Polat da; “Ülkemizde Doğalgaz olmayan daha iller var. Ama bugün biz ilçemizde ilk kaynağı yapacağız. Doğalgaz’ın ilçemize gelmesinde emeği olan; Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza, önceki Kaymakamımız Erol Karaömeroğlu’na, AK Parti ilçe Başkanıma, Ticaret Odası Başkanıma ve Meclis Üyelerime teşekkür ediyorum”dedi. 

2017 yılının ilçemiz için yatırım yılı olacağını belirten Başkan Polat; Kültür Merkezi ve otopark yapılacağını, Kır düğün salonunun yapılacağını, tren yolunun mutlaka ilçemizden geçeceğini, 6 Nisan’da ihale yapıldığını, alan firma tarafından tren yolunun nerden geçeceği konusunda bir çalışma yaptığını ve doğalgazın ilçemize uğurlu olması temennisinde bulundu. 

16 Nisan’ın tekrarı olmadığını da belirten Belediye Başkanı Ferda Polat; “Eyvah dememek için evet’e oy basacağız” şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Ferda Polat, İlçe Başkanı Sait Başaran ve Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin tarafından temsili ilk kaynaklar yapıldı.