Ceylanpınar Belediyesi'nin Geleneksel Mahalle İftarı etkinlikleri kapsamında Ramazan'ın 11. gününde iftar sofrası Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı yeşil kubbe ilahi grubunun okuduğu ilahilerle başladı. Yaklaşık bin kişinin ağırlandığı iftar programına katılan Belediye Başkanı Menderes Atilla, iftara iştirak eden vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 

İftar öncesi bir açıklama yapan Başkan Atilla, iftar etkinliklerine katkı sunan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a teşekkür ederek, "Bugün Cumhuriyet mahallesi sakinleriyle birlikteyiz. Hep birlikte iftarımızı açmış olacağız. Belediyemizin düzenlemiş olduğu iftar etkinliğine da katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca iftarlarımıza sponsor olan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol abimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Birlik ve beraberliğin pekişmesi için her gün farklı bir mahallede iftar yemeği verdiklerini belirten Başkan Atilla, iftar programlarının amacısı ise şöyle açıkladı: "Birlik ve beraberlik içerisinde her gün farklı bir mahallede iftarımızı açıyoruz. Herkesin evinde iftarlık var ancak mahalle iftarlarımızın amacı birlik ve beraberliği sağlamak, aynı sofrada beraber olmak, yaşlısıyla genciyle hep beraber iftarımızı açmak." 
Farklı kimliklerden vatandaşlarla iftar vesilesi ile bir araya gelindiğini vurgulayan Başkan Atilla, "Bu masasında Kürdü var, Arabı var, Türkü var. Burada bizi bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi sağlayan Kürt oluşumuz değil, Arap oluşumuz değil, Türk oluşumuz değil kısacası kimliğimiz değildir. Bizi burada bir araya toplayan inancımızdır, Müslüman oluşumuzdur, ümmeti Muhammed oluşumuzdur. Demek ki ümmet olduğumuz zaman birlik oluruz. Ama kimlik sorguladığımız zaman darmadağınık oluruz." diye konuştu.