Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl yine birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiği Kültür Gecesi ve Kurtuluş Müzikalini gerçekleştirdi.

Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa Halk Oyunlarını ekiplerinin gösterileriyle başlayan gece Şanlıurfa Şehir Tiyatrosunun, Kurtuluş Mücadelesinin anlatıldığı tiyatro oyunu ile son buldu. İzleyicilerin beğenerek takip ettiği geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa olarak ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır imkânsızlıklar içerisinde kurtuluş mücadelesini başlattılar. Cesaretli davrandılar kahraman oldular şehit verdiler ve bu kutsal toprakları bu güzel şehri 12 bin yıllık kutsal şehri bizlere emanet ettiler. Bizler gece gündüzde çalışsak haklarını ödeyemeyiz”  dedi.

Vatana çok şey borçlu olduklarını altını çizen Başkan Nihat Çiftçi; “Tiyatro ekiplerimiz tarafından sergilendiği gibi ecdadımızın nasıl bir mücadele verdiği, nasıl bir kurtuluş mücadelesi ile bizlere emanet ettiğini hep birlikte görmüş olduk. Bu vatan şehirlerimiz, Şanlıurfa’mız çok bedeller ödeyerek kurtuluşu gerçekleştirildi.  Millet olarak toplum olarak hiçbir zaman kuvvetsiz kalmayacağız, ne zaman ki bu topraklar kuvvetsiz kaldı bu topraklara göz dikenler çok oluyor o zaman bizler de önce birlik beraberlik daha sonra düşmeden ait olmak durumunuzdayız.  Vatan tehdit altına girmeden bu güzel toprakları hep birlikte savunmak durumundayız ve savunuyoruz da 15 Temmuz da göz diktiler Milletimiz bu topraklara göz dikenlerin karşısında durdu ve hiçbir zaman geçit vermedi.  Şanlıurfa olarak ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır imkânsızlıklar içerisinde kurtuluş mücadelesini başlattılar. Kuva-yi Milliye hareketini Ordusu tükenen Osmanlı Devletinde el birliği ile gerçekleştirmek kolay değildir ama cesaretli davrandılar kahraman oldular şehit verdiler ve bu kutsal toprakları bu güzel şehri 12 bin yıllık kutsal şehri bizlere emanet ettiler. Bizler gece gündüzde çalışsak haklarını ödeyemeyiz. Tüm şehitlerimize; Çanakkale de, Kurtuluş savaşında, Kuva-yi Milliye de, 11 Nisan 1920 Şanlıurfa Kurtuluşun da, 12 İkiler, 15 Temmuz şehitleri, Afrin şehitleri hepsine Allahtan Rahmet diliyorum. Bu vatana çok şey borçluyuz ne yapsak borucunu ödeyemeyiz, yapacağımız tek şey iyi çalışacağız fazla çalışacağız dürüst olacağız birbirimizi seveceğiz ve bu vatanı ilelebet yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Nihat Çiftçi’den Şehit Hassasiyeti

Ülkede şehit haberlerinin olduğu bu dönemde sade programlar düzenlediklerini belirten Başkan Çiftçi,” Bu yıl büyük konserler yapabilirdik ama çok yakın bir tarihte Zeytindalı hareketinde, Fırat kalkanında, terörle mücadelede şehitlerimiz oldu. Gerek vatan içerisinde gerek vatan dışında bu toprakları rahat bırakmıyorlar ve sizlerde bunu farkındasınız ama inşallah bundan sonraki kutlamaların coşkulu geçmesini temenni ediyorum. Bu yıl biraz daha sade ve tarihimiz ile ilgili programlar yapıyoruz”  dedi.