Yerel seçimlerden yüksek bir oy oranı ile çıkan ve görevi devralan Başkan Mehmet Canpolat ilçede yeniliklere imza atmayı sürdürüyor. Seçildiği günden beri ilçeyi ‘halkla birlikte yönetmek’ adına yürütülen tüm çalışmaları bir bir hayata geçirmeyi hedefliyor.

Başkan Canpolat, bu kapsamda ilçe genelinde merkez ve kırsal ayırımı yapmadan hizmet götürme çabası vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

İLÇEDE YOL YAPIM ATAĞI BAŞLATTI

Göreve gelir gelmez ‘ Halkın hizmetkârı olmaya geldim’ söylemi ile yola çıkan Başkan Canpolat, ilçe genelinde sorumluluk sahasında olan tüm bölgelere hizmet akını başlattı. Bu doğrultuda ilçe merkezi ve kırsal mahallerde başlattığı yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar ilçenin sadece bir bölgesi ile sınırlı kalmayıp 4-5 ayrı bölgede yol yapım atağına geçildi.

CANPOLAT’LA GELEN TASARRUF

İlçenin kazanımlarını attırma ve tasarruf çalışmaları kapsamında göreve başlar başlamaz düğmeye basan Başkan Canpolat, belediyeye ait araçların kullanımında keyfi uygulamaların önüne geçilmesi adına ‘Garaj Sistemi’ne geçildi.  Bu uygulamayla, belediyeye ait aracı bulunan müdür veya personeller, artık araçları evlerine götüremeyecek. Bu sistem belediyeye 15 milyonluk tasarruf sağladığı belirtiliyor.

Başkan Mehmet Canpolat, yine aynı kapsamda belediyede 23 olan müdürlük sayısını 13’e düşürdü. Meclisten 16’ya kadar müdürlük yetkisi alan Canpolat, mevcut 23 müdürlüğü 13 müdürlük bünyesinde toplamayı başardı.

mehmet canpolat tasarruf ile ilgili görsel sonucu

TEMİZLİKTE ÖNCÜ OLMAK HEDEFLENİYOR

İlçede temizlik konusuna öncü olmayı hedeflen belediye anlayışı ile yola çıkan Başkan Canpolat, belediyenin temizlik araç filosunun güçlendirerek ilçenin her bölgesine hizmet götürmeye başladı. İlçe merkezinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri girilmedik sokak bırakmıyor. Ekipler mesai kavramı olmadan vatandaşlara hizmet götürüyor.

haliliye belediyesi temizlik ile ilgili görsel sonucu

İLAÇLAMADA SÜREKLİLİĞİ SAĞLADI

Şanlıurfa’nın özellikle yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte yaygınlaşan haşere ile mücadelede de Haliliye Belediyesi, Başkan Başkan Canpolat’ın talimatları doğrultusunda yoğun bir çalışma temposuna girdi. Ekipler geceli gündüzlü çalışma yürütmeye devam ediyor.

Haliliye Belediyesi bu konuda da farkındalığını göstererek halk sağlını önemseyerek ilaçlama ekiplerini konunun uzmanları tarafından eğitime tabi tutulduktan sonra kurduğu ekipleri sahaya çıkardı.

haliliye belediyesi ilaçlama ile ilgili görsel sonucu

ŞEFFAFLIK ESAS ALINIYOR

Şeffaflığı esas alan Belediye Başkanı Canpolat, Belediye ihalelerinde de bu esastan ayrılmadan hayata geçirilmesini sağlıyor. Haliliye Belediyesi, uygulamaya yeni geçilen elektronik ortamda ihale (E-İhale) uygulamasını da yaygın kullanmaya başladı.  Bu uygulama ile ihaleler elektronik ihale olarak gerçekleştirilerek, klasik (fiziki) ortamda yapılan ihalelerde ki katılım ve yeterlilik şartları kolaylaştırıldı. Böylece rekabetin artması, bürokrasinin azaltılması, hizmet süreçlerinin bilgi ve iletişim destekli olarak yürütülmesi ve kamu hizmetlerinin şeffaf, hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit ve güvenli ortamda sunumu hedefleniyor. Güvenilir ortamda gerçekleşen ihalelere yoğun ilgi gösteren firma sahipleri sonuçları Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden takip ederken, İhale Komisyonları firma tekliflerini değerlendirdikten sonra en uygun teklifi veren firmaları EKAP üzerinden açıklıyor.

TURİZM VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARDA İLKLER AMAÇLANIYOR

Sosyal belediyecilik, turizm ve kültürel çalışmalarda da önemli bir konumda bulunan Haliliye Belediyesi, Başkan Canpolat’ın girişimleri ile birçok çalışmaya imza atıyor. Bu kapsamda Haliliye Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Şanlıurfa Şube Başkanlığı işbirliği ile 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde Şanlıurfa’da bir ilk olan Göbeklitepe Havacılık Şöleni düzenleyecek olması bu konuya örnek olarak verilebilir.

Öte yandan hem turizm hem de kültürel anlamda Haliliye ve Şanlıurfa için çok önemli olan sanatçı İbrahim Tatlıses’in kaldığı ev ve mağaranın müze olarak ilçeye kazandırılacak olması vatandaşların takdirini topladı.

haliliye belediyesi turizm ile ilgili görsel sonucu