Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, basın açıklamasında Konya’daki vahşi katliamın ideolojik şekillerle işlendiği propagandasının tam anlamıyla bir provokasyon olduğunu söyledi. 

İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Çay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Konya’da gerçekleştirilen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır dileriz.. "Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik şekillerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır." Yüce Türk Milletimizin sağduyulu olmasını bu tahrik ve provokasyon kokan hiçbir eyleme ve söyleme itibar etmemesini bekliyoruz.

Ülkemizi savaşlarla yenemeyeceğini anlayan dış mihraklar eylemlerini  yangınlar, etnik çatışmalar dini polemikler ve  her türlü  basın yayın mecralarında provakatif  düzmece haber ve paylaşımlar ile  Türk Milletimizi galeyana getirmek ve ülkemizde iç karışıklık çıkartmak üzere örgütlenmişlerdir.

Bu bağlamda başta ŞANLIURFA TÜRKMENLER BİRLİĞİ Teşkilatlarımız 81 İlde olmak üzere Milletimizin hiçbir ferdinin bu şerefsizliğe itibar etmemeleri sağduyulu hareket etmeleri yerinde olacağını düşünüyoruz. 

Cennet vatanımızı cennet kalmasını sağlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan tüm insanlarımızıdır.

Din, dil, renk, mezhep, ayırmak sızım, kardeşçe yaşamak zorundayız, daha önce atalarımız ecdatlarımız, nasıl  sahip çıktılarsa,bugünde hepimiz cennet vatanımıza sahip çıkacağız, hiç bir provokasyona gelmeyeceğine inanıyorum Aziz Türk milletine güveniyorum… ‘’