Başkan Fevzi Demirkol da, programın açılışında yaptığı konuşmasında, asli vazifelerin yanı sıra, sosyal belediyecilik hizmetlerini de yürüttüklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi tarafından Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen “Peygamber Efendimizin Hayatı” konulu konferans, Şanlıurfalı’ların büyük ilgisini topladı. Prof. Dr. Cevat Akşit’in konuşmacı olduğu konferansa Başkan Fevzi Demirkol, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İl Müftüsü İhsan Açık ve ilgililer ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak asli vazifelerin yanı sıra, sosyal belediyecilik çalışmalarını da yürüttüklerini söyledi. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak asli vazifelerimiz var, bu asli vazifelerimiz zaten tüm belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalardır. Asli vazifelerimizi yaparken, bir de sosyal belediyeciliğin gereği olarak insanlarımızın kendilerini mutlu, huzurlu, emniyette hissettiği ve geleceğiyle ilgili de güvenli, emniyetli, bir il olma yolunda çalışmalarımız devam edecek. Geleceğe dair umutlarını da, en iyi şekilde yerleştirmek, muhafaza etmek istiyoruz. Bu anlamda, benim bir belediyem var anlayışının tüm Haliliyeli’lere hakim olmasını arzu ediyoruz. Bugün burada bizim dilimizle anlatmak istediğimizi, matbuatla, neşriyatla anlatmak istediğimizi hem lisan-ı kal ile sohbetleriyle, hem lisan-ı hal ile ahvalin hali ve davranışıyla bize anlatacak değerli hocamız Prof. Dr. Cevat Akşit hocamızı misafir ettik.”

Başkan Demirkol’un konuşmasının ardından Prof. Dr. Cevat Akşit, konferansını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Akşit, Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili örnekler vererek, açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda Başkan Demirkol, Prof. Dr. Cevat Akşit’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.