15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı çeşitli etkinliklerle anılıyor. Ceylanpınar'da ilçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen programların ilk günüde teröre kurban giden şehit mezarları ziyaret edildi.

Burada bir açıklama yapan İlçe kaymakamı Ahmet Karatepe, "Bizler aziz şehitlerimizin neden şehit olduklarını asla unutmuyoruz. Bizler de birer şehit adayıyız. Allah son nefeste bize şahadeti nasip eylesin. Onların aziz hatıralarına layık bir hayat sürmeye gayret edeceğiz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Menderes Atilla da vatan uğruna can vermiş bütün şehitlere rahmet diledi. Vatan topraklarında rahat yaşamanın şehitlerin kanlarıyla mümkün olduğunu ifade eden Atilla, "Vatan evlatları 15 Temmuz darbe girişiminde şahadet şerbetini içtiler. Bu vatanı kendi canları pahasına korudular. Bizler şehitlerimize her zaman minnet duyuyoruz." dedi.

Mezarlık ziyaretinin ardından 15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu, ilçe kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla ve kurum amirleri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette ilçe müftüsü Üsame Anlağan Kur'an okuyarak dua etti.

Kaymakam Ahmet Karatepe, şehit ailelerinin şehitlerin yadigarları olduğunu söyleyerek, "Sizler bu ülke için yakınlarınızı feda ettiniz. Bu ülke ve bu millet size minnettar" dedi.

Ziyaretin ardından Zahiriye Camisine geçildi. Öğle namazının ardından 15 Temmuz Şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu. Program İlçe Müftüsü Üsame Anlağan'ın yaptığı dua ve ikramla son buldu.