İlçede bulunan Zahiriye Camii’nde düzenlenen program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, müezzinler tarafından çeşitli ilahiler ve ezgiler seslendirildi. Ceylanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen Berat Kandili Özel Programı’na yüzlerce vatandaş katıldı. Zahiriye Camii’nde düzenlenen programa Ceylanpınarlı kadınlarda katılım sağladı. Öte yandan Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahi ise camide bulunan vatandaşları duygulandırdı.

PROGRAMA VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Önemli bir gece olarak kabul edilen Berat Kandili’nde organize edilen programa vatandaşlar ilgisi yoğun oldu. Duaların arşa yükseldiği gece, akşam namazının ardından vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Müslüman alemi için oldukça önemli olan ve Ramazan ayının habercisi olarak bilinen Berat Kandili’nde ilçenin önemli mevlithan ve hafızları tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra mevlit ve ilahiler okundu. Düzenlenen kandil programına katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti. Öte yandan program sonunda Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gelen vatandaşlara gül suyu ve kandil simidi dağıtıldı.

"BERAT KANDİLİ, İNSANLIĞIN KENDİSİNİ MUHASEBEYE ÇEKMESİ GEREKTİĞİ BİR GÜNDÜR"

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Berat Kandili'nin insanların kendisini muhasebeye çekmesi için önemli bir gün olduğuna dikkat çekti. Bayol, "Bu ulvi geceler dargınlıkların, kırgınlıkların yok edilmesinin zamanıdır. Bu mübarek günler kendimizi hesaba çekme, gönül ve ruh dünyamızı temizlememize en iyi fırsattır. Berat Kandili, insanlığın kendisini muhasebeye çekmesi gerektiği bir gündür. Böylesi manevi duyguların doruğa ulaştığı müstesna zamanları hem şahsımız hem de dünyadaki mazlum ve mağdurlara edeceğimiz dualarla iyi değerlendirmeliyiz. Biz de böylesi müstesna gecelere ulaşmanın şükrü ile ibadetimizi yaparken değerli hemşerilerimizle bir arada olmak istedik. Ramazan ayının taçlanacağı Berat Kandil’ine bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Allah bu mübarek gecenin hürmetine devlet ve millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirsin" dedi.

Ceylanpınar İlçe Müftü Vekili İbrahim Kesmez ise, Berat Kandili programı dolayısıyla Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkür etti.