2015 yılından önce Ceylanpınarlılar KOSGEB Girişimcilik Belgesi alabilmek için çevre il ve ilçelere gitmeleri gerekiyordu. Ceylanpınar Belediyesi'nin KOSGEB'le yapmış olduğu protokol ile vatandaşlar artık sertifikalarını ilçe dışına çıkmadan alıyorlar. 30 kişilik kurslar 3 aylık periyotlarda açılıyor.

GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDİP İSTİHDAMI ARTTIRIYORUZ

Ceylanpınar Belediyesi'nin KOSGEB'le birlikte açmış olduğu 15. dönem kursunu tamamlayan vatandaşlara sertifikaları verildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol tarafından takdim edilen sertifikaları alan vatandaşlar duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol da, ilçede iş imkanı ve istihdamı arttırabilmek amacıyla KOSGEB'le 2015 yılında bir protokol yapıldığını belirterek iş yerini açan vatandaşların istihdam alanları oluşturduklarını anlattı. Kursu bitirip belge almaya hak kazanan vatandaşlara belgelerini verdiklerini söyleyen Bayol, "2015 yılında Belediyemizin KOSGEB'le yapmış olduğu protokol kapsamında bugüne kadar yaklaşık 450 hemşerimize KOSGEB katılım belgesi verdik. Belge verdiğimiz kursiyerlerin yaklaşık 50'si kendi iş yerlerini açtı. Bu kapsamda istihdam alanları oluşmuş oldu. 3 ayda bir KOSGEB kursu açarak vatandaşlarımıza belgelerini veriyoruz." dedi.

GİRİŞMCİLİK BELGESİNİ ALDI KENDİ DÜKKANINI AÇTI

Belge almaya hak kazanan vatandaşların belgeleri takdim edildikten sonra KOSGEB'e başvurarak kendi işyerini açan Yasemin Şenlik'in dükkanı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol tarafından ziyaret edildi. Bayol, iş yeri sahibi Şenlik'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.