Ceylanpınar Belediyesi Regaip Kandili dolayısıyla ilçe genelinde bir takım programlar düzenledi. Gündüz ilçedeki mezarlıklar ziyaret edildi, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Akşam ilçede bulunan Zahiriye Camii'nde ise kandil programı düzenledi. İlçe Müftüsü Usame Anlağan Zahiriye Camii'nde sohbet verirken, imamlar ise Kur'an tilaveti yaptı.

Yatsı namazından sonra başlayan ve yaklaşık bir saat süren kandil programına çok sayıda ilçe sakini katıldı. Mevlit ve duaların yanı sıra cemaate da ilahi ziyafeti verildi. Ceylanpınar'da vatandaşların büyük ilgi gösterdiği mevlit, İlçe Müftüsü Usame Anlağan'ın duası ile sona erdi.

Öte yandan belediyenin düzenlediği kandil programına Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Bayol ile Adnan Daşkıran, Ak Parti İlçe Başkanı Halid Şimşek, meclis üyeleri ve Ceylanpınar sakinleri katıldı.

"BUGÜN NEŞE VE SEVİNÇ GÜNÜDÜR"

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Regaip Kandili'nin neşe ve sevinç günü olduğunu ifade etti. Bayol, "Bugün neşe ve sevinç günüdür. Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu hayırlı gecenin hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ederim. Ülke savunması için göğsünü siper eden ve vatanın bölünmez bütünlüğü için ülkemizin dört bir yanında ve Suriye'de görev yapan kahraman Mehmetçiğimizin, polisimizin, korucularımızın rabbim bu aziz günde yar ve yardımcıları olsun. Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında, ‘Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua etmiştir. Birlik, beraberlik ve kardeş duygularının geliştirerek vatandaşlarımızla bir arada olmanın vesilesini oluşturduğumuz bu özel günde  tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Aynı zamanda başta Afrin şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum" dedi.

Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından cami cemaati ve vatandaşlara çeşitli ikramların dağıtılmasıyla mevlit programı sona erdi.