İlçe merkezi Ziraat Bankası önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşu üye ve temsilcileri Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli Emani Arrahman adlı hamile bir kadının tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülmesi ve 10 aylık bebeğinin de boğularak öldürülmesi olayını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Özel Kalem Müdürü Aziz Aydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları temsil heyete adına açıklamanın ilk bölümünü okuyan Ceylanpınar Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, şiddetin dini, milleti, ırkı ve mezhebi olmadığını belirterek "Bize düşen mazlumun yanında durmaktır" dedi.

Sosyal medya ve basın yayın organlarında Suriyeli muhacirlerle alakalı yalan yanlış birçok bilginin yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Sığınmacıların bir hedef tahtası haline dönüştürülmesi, ülke içerisindeki huzur ortamının bozulmayı çalışılması bizlere, Türk toplumu ile Suriyeli sığınmacıların karış karşıya getirilmeye çalışıldığını gösteriyor." diye konuştu.

Basın açıklamasının ikinci bölümünü okuyan temsil heyetinden Emekliler Derneği Başkanı İbrahim Aldırmaz da Ceylanpınarlı sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan insanlık dışı olayı kınadıklarını belirterek, "Biz tarih boyunca mazlumlara umut olmuş aziz milletimizi mahçup edecek, hepimizi üzecek vahşi bir cinayete şahit olduk. Bize ne oldu ki zalimlerin zulmüyle yaraladığı mazlumun zalimi olduk. Bize ne oldu ki bize vicdanımıza sığınan bebeğin katili olduk. Tarih boyunca zalimlerin karşısında durmuş millet evlatlarıyız. bu vahşi cinayeti kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol ise basın açıklaması sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada yaşanan vahşi cinayetin vicdan sahibi herkesi derinden üzdüğünü söyledi. 6 yıldır Suriyeli muhacirlerle birlikte yaşadıklarını ifade eden Bayol, işlenen cinayeti şiddetle kınadıklarını belirtti.

Basın açıklamasına katılan Suriyeli Abit İbrahim ise işlenin cinayetin bir şahıs tarafından yapıldığını ve Türkiye'ye mal edilemeyeceğini söyledi. 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirten İbrahim, "Bu vahşi cinayeti kınıyoruz. Ayrıca bizler keyfi olarak Türkiye'ye gelmedik. Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındık. Bu vahşice cinayeti işleyen kişiye idam verilmelidir." şeklinde konuştu.