İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, cumhuriyet döneminin en büyük camisi olacak Çamlıca Camisi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Uysal, İstanbul Camisi Eğitim-Kültür Birimleri ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen Çamlıca Camisi inşaatını, Dernek Başkanı Ergin Külünk ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla gezdi.

Devam eden çalışmaları yakından inceleyen Uysal, yetkililerden bilgi aldı.

Uysal, inceleme gezisi sonrasında yaptığı açıklamada, cami derneği tarafından hummalı bir inşaat çalışması yürütüldüğünü belirterek, "Bizler de aynı zamanda çevre düzenlemesi ve camimizin peyzajını yapıyoruz. Camimizin inşaatı ve bizim çalışmalarımız, bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek ve inşallah Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Kadir Gecesi’nde burada hep birlikte teravih namazı kılacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet döneminin en büyük mabedi olacak

İnşaatının yüzde 90'ının tamamlandığı Çamlıca Camisi'nde, 350 kişi 24 saat esasıyla çalışıyor.

Aynı anda 60 bin kişinin ibadet edebileceği Çamlıca Camisi'nde, 11 bin metrekarelik alanda müze ve galeri de yer alıyor. 5 farklı sanatçının eserlerinin sergilenebileceği bir sanat galerisinin yanı sıra cami yerleşkesinde 3 bin metrekarelik alan da 5 milyon kitap kapasiteli kütüphane için ayrılmış durumda.

Çamlıca Camisi Külliyesi bittiğinde, cumhuriyet döneminin en büyük mabedi olacak.

İBB Başkanı Uysal Çamlıca Camisi inşaatını inceledi