Başkan Demirkol, seçildiği günden bu yana gerçekleştirdikleri tüm Belediyecilik hizmetlerini Gazeteci Nedim Atilla’ya anlattı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçesi için yaptıkları çalışmaları sıraladı. Haliliye’de yaşayan vatandaşlara, yaşanabilir bir ilçe sunmak adına temel ve sosyal belediyecilik alanlarında hummalı çalışmalar içerisinde olduklarını anlatan Başkan Demirkol, Haliliye için gece gündüz çalıştıkları vurgusunu yaptı.

Başkan Fevzi Demirkol, huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde vatandaşların yaşayabilecekleri bir ilçe için belediye olarak 32 merkez ve 137 kırsal mahallede ayrım yapmadan çalıştıklarını anlattı. Halkın içerisinden gelen biri olarak, halkla iç içe olduklarını ve bu sayede değişen şartlarla beraber doğan yeni ihtiyaçların da takipçisi olduklarının altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi:
“Haliliye Belediyesi olarak insanlarımızın huzurlu, güvenli, mutlu bir şekilde yaşaması için hem fiziksel şartları temizlik, park bahçe, yol gibi fiziksel mekanları yapmak. Ayrıca bunun yanında, sosyal bir takım hizmetler yapmak üzere yol çıkmışız. Haliliye Belediyesi olarak halkımızla olan bağlantımızın devamını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda zaten biz sahadayız. Halkımızın içinden geliyoruz. Ben doğduğumdan beri yüksek tahsilim dışında hep Şanlıurfa’da yaşadım. Onun için toplumun ihtiyaçlarını biliyoruz. Ama bu ihtiyaçların değişen şartlarda neye dönüştüğünü de halkımızın içinde olduğumuz için yerinde mahallinde tespit ediyoruz.”

“MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Fen İşleri Müdürlüğü olarak da merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan çalıştıklarını anlatan Başkan Demirkol, “Fen işlerimiz ilk başladığımız günden itibaren yeni ihtiyaç duyulan yolları açmaktadırlar.  Kenar mahallelerde, kent merkezinde ve kırsalda dengeli bir şekilde çalışmaktadırlar. Kırsal ve kent merkezi arasında ayrım olmamasını kent merkezinde ne varsa kırsalda da onun olmasını arzu ediyoruz” dedi.

“YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Kırsal ve merkez mahallelerde yol yapım çalışmalarımız sürdüğünü anlatan Başkan Demirkol, “Bu çok amaçlı kültür evlerimizin kırsalda camilerimizin ve okulların avlularını aynı şekilde düzenliyoruz kilitli beton parke taşı ile döşüyoruz. Gittiğimiz yerde okulun avlusunu, caminin avlusunu ve yine taziye evinin avlusunu yapıyoruz. Bu bağlamda Fen İşlerimiz gece gündüz demeden Ramazan Ayında da dahil olmak üzere çalışmaktadırlar. Şu anda kent merkezinde 3 yerde ekiplerimiz çalışmaktadır yeni yollar açıyoruz. Kırsalda da 4 ekibimiz çalışmakta ama önümüzde ki günlerde kırsal da 6 ekibimiz aynı anda çalışacaktır. Şu anda kırsal da Küçüksenem Mağara Mahallemizde yine aynı şekilde kırsal da Taşlıca Mahallemizde, Konaç ve Üçkuyu Mahallemizde çalışmalarımız devam etmektedir. Kent merkezinde Şanlıurfa’nın en büyük mahallesi olan Devteşti Mahallesi’nde hem yeni yollar açıyoruz hem bizim açtığımız yollarda kilitli taş döşüyoruz. Bu şekilde Devteşti, Ahmet Yesevi, Süleymaniye, Bağlarbaşı, Şehitlik yani Şanlıurfa’nın kent merkeiznde 32 mahallemizde bozulan yolların tamiratını tadilatını yapıyoruz. Yeni ihtiyaç olan sokaklarda da kilitli parke taşı uygulamamız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“975 BİN METREKARE PARKE DÖŞEDİK”

Bugüne kadar toplam 975 bin metrekarelik kilitli beton parke döşeme çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Fevzi Demirkol,  “Yollarımızda yine aynı şekilde 975 bin metrekare kilitli parke taşı döşemişiz. Bu çalışmalarımız yine devam edecektir. Türbelerimizde yine restorasyon çalışmalarımız başlatıldı. Şu anda Yarımsu dediğimiz Şeyh Hattap mahallemizde tamiratını ve onarımını yapıyoruz. Bu bağlamda Fen İşleri Müdürlüğümüz çeşitli binaların hazırlığını yapıyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sokaklarda vatandaşa ait olan kısmında da zaman zaman üstlendiğimiz oluyor” dedi.

“KIRSALA ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR EVLERİ YAPTIK”

Başkan Fevzi Demirkol, 300 nüfusun üzerindeki kırsal mahallelere çok amaçlı kültür evleri yaptıklarını anlatarak, “Kırsalda vatandaşlarımızın ihtiyacını temin etmek amacıyla çok amaçlı kültür evleri yaptık. Çok amaçlı kültür evlerini yaparken topluca yaptık. 300 nüfusun üzerinde bütün kırsal mahallelerimizin çok amaçlı kültür evi ihtiyacı karşılandı. Eğer biz göreve geldiğimiz zaman orada çok amaçlı kültür evi yoksa vatandaşlarımız bu çok amaçlı kültür evini sevinçli günlerinde nişan düğün törenleri için acılı günlerinde taziyeleri için kullanacaklar. Biz bunları inşallah içini doldurarak kültür evleri olarak dizayn ediyoruz. 300 nüfusun üzerinde bütün kırsal mahallelerimizde çok amaçlı kültür evlerimizde bunu yaptık. Yine aynı şekilde bu sene içerisinde yapacaklarımız var. Bu kez yeni bir kriter getirerek biz perakende yapmıyoruz. Biz birine yaparken diğerini bekletmiyoruz. 19 tane de bizden önce inşaatına başlanmış olanı da tamamladık” dedi.

“ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ”

Haliliye Belediyesi olarak araç filosuna önem verdiklerini ve bu nedenle filolarını güçlendirdiklerini anlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarda öncelikle iş makinesi filomuzu güçlendirdik. Göreve geldiğimiz de hiç kredi almadan, Belediyemizi ileriki zamanlara borçlandırmadan Haliliye Belediyesi olarak 20 adet damperli kamyon aldık. Bu 20 kamyonumuz halkımızın hizmetindedir.  Yine aynı şekilde Devlet Malzeme Ofisinden almak kaydı ile 1 Greyder, 1 silindir, 1 Ekskavatör, 3 beko loder ve 1 minik kepçe aldık. Bunlarda yine Haliliye Belediyesi’nin iş makineleri sınıfında vatandaşlarımızın hizmetindedir” dedi. 

“PARK VE BAHÇELERDE YENİLİKLER YAPTIK”

Park ve bahçelerde yenilikler yaptıklarını anlatan Başkan Fevzi Demirkol, bu çalışmalarla ilgili de şöyle konuştu:
“Haliliye Belediyesi olarak Park ve Bahçelerde daha önce engelli vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte parklarda yemek yeme imkanı yoktu. Engellilerimiz tekerlekli sandalyelerde otururlar aileleri başka masalarda otururlardı. Engellilerimizin aileleri ile aynı masada oturmasını sağlayan engelliler için piknik masları düzenledik. Engellilerimizin oyun gruplarından faydalanması, kaydıraktan kayması, salıncakta sallanması için engelliler için oyun grupları kurduk.”

“HEDEF; YEMYEŞİL HALİLİYE”

Yeşil Haliliye ile yola çıktıkları hedefi yemyeşil Haliliye olarak değiştiklerini anlatan Başkan Fevzi Demirkol, konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Haliliye Belediyesi olarak “Yeşil Haliliye” hedefi ile yola çıktık “Yemyeşil Haliliye”  hedefi doğrultunda çalışıyoruz. Biz fidanlarımızı kendimiz üretiyoruz, güllerimizi kendimiz üretiyoruz. İnşallah “Yeşil Haliliye”den sonra “Yemyeşil Haliliye”  olacak. Yeni park alanlarını oluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttıracağız.”

HABER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN...



HABER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN...



HABER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN...



HABER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN...