Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

VİRANŞEHİR'E MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYU.
Bu kapsamda sağlıklı ve içilebilir içme suyu temin etmek için Viranşehir’de yapılan yatırımlarla ilçenin içme suyu sorunları uzun vadeli olarak çözüme kavuşacak.

YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün yapımını sürdürdüğü Viranşehir İçme Suyu İsale Hattı Projesinin yüzde 20 fiziki gerçekleşmesi sağlandı. 

DEV YATIRIM 2050 YILINA KADAR İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK.
Projenin bitirilmesiyle birlikte 26 yerleşim birimi, 314 bin 135 kişinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı ilk etapta karşılanacak.

15 ADET KUYU AÇILACAK.
Proje kapsamında; 15 adet kuyu açılacak, 4 adet depo, 25 kilometre isale hattı, 3 adet terfi  istasyonu ve ENH inşaatları tamamlanacak. Betonarme imalatlarının da devam ettiği projede şimdiye kadar 7 adet kuyu açılırken, 2020 yılında kamulaştırma sorunu çözülen 10.000 m3’lük içme suyu deposunun kazı imatlarına da başlandı.  

102 MİLYON TL'YE MAL OLACAK.
Projenin 2022 yılında tamamlanması hedeflenirken, toplam maliyetinin 102 milyon TL olacağı bekleniyor.