Genel Müdür Acu, Çay Barajı inşaatında da incelemelerde bulunarak şantiyede yapılan koordinasyon toplantısında devam eden çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldı. 

Genel Müdür Acu'ya; Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, , Barajlar ve Hidroelektrik Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanı Tuncer Dinçergök, DSİ Isparta Bölge Müdürü Mahmut Berber kontrollük teşkilatı ve yüklenici firma temsilcileri eşlik etti.

Çay Barajı ile ilgili genel bilgi...

Çay Barajının temelden yüksekliği 105 metredir. 15,98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip baraj ile 18 bin 550 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. Afyonkarahisar’ın 105 metre ile en yüksek barajı olacak. Ayrıca Çay Barajı’ndan Çay, Bolvadin ilçeleri ve Bolvadin'e bağlı Dişli ve Özburun beldelerinin içmesuyu ihtiyaçlarını karşılayacak günlük 30.845 metreküp su sağlanacak. Çay Barajı Sulaması ise 18 bin 550 dekar arazi dekar arazinin sulanması sağlayacak olup, 13 Mart 2017 tarihinde temeli atıldı çalışmalar hızla devam ediyor.