Miniatürk Beltur tesislerinde, çok sayıda iş kadınının katılımıyla gerçekleşen iftar programındaki konuşmasında Ramazan ayının dayanışma boyutuna dikkat çeken Emine Erdoğan, bu ayın eldekileri paylaşmaya vesile oluşturan özel zamanlar olduğunu söyledi.

Merhum Necip Fazıl’ın, ‘Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir’ sözüne atıfta bulunarak, “Sosyal dengenin refah ve bolluk zamanında paylaşarak, darlık zamanında dayanışarak sağlanacağı hepimizin malumudur. Ülkemiz insanı bu anlamda son derece duyarlı ve cömerttir” ifadelerini kullanan Emine Erdoğan, “Gerek ülkemizde, gerekse dünyada ilgi ve çözüm bekleyen nice sorun var. Ülkemizin sorunlarını çözmek için buluşma noktamız millî politikalar, küresel sorunlar içinse insani yaklaşımlardır” diye konuştu.

“BİR AYAĞIMIZI BU ÜLKENİN DEĞERLERİNE SABİTLEMELİ, DİĞERİ İLE DE YERKÜRENİN BİRİKİMİNE AÇILMALIYIZ”

Hz. Mevlana’nın pergel metaforunu hatırlatarak “Bir ayağımızı bu ülkenin değerlerine sabitlemeli, diğeri ile de yer kürenin birikimine açılmalıyız” diyen Emine Erdoğan, bu denge doğru kurulduğunda hem küresel rekabette Türkiye’nin güçleneceğini, hem de dünyanın diğer toplumlarıyla özgüvenli, medeni ilişkiler kurulabileceğini ifade etti.

Ülkelerin ilerlemesinde kadınların güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, “İş kadınları olarak kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir, hem de kadınları güçlendirebilirsiniz” diyerek iş kadınlarını istihdam seferberliğine davet etti.

Emine Erdoğan konuşmasında, kadın detaycılığının iş dünyasına kaliteyi, kadın şefkatinin ise dünyaya merhamet getireceğine inandığını dile getirdi.