Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Toplantısı kapsamında ilk olarak, yeni NATO Karargâh binasında devlet ve hükûmet başkanları onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Millî Savunma Bakanı Fikri Işık da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarını selamladıktan sonra beraberindeki heyetle 28 üye ülkeden devlet ve hükûmet başkanlarının bulunduğu resepsiyona geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonun ardından yeni NATO Karargâh binasının devir teslim törenine katıldı. Törende, Belçika Başbakanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg kısa birer açılış konuşması yaptı. Ardından, Vaşington Andlaşması'nın V. Maddesi-11 Eylül ve Berlin Duvarı anıtlarının açılışı devlet ve hükûmet başkanları huzurunda gerçekleşti.

Daha sonra Belçika Kralı Philippe, yeni NATO Karargâh binasına gelerek, 28 üye ülke devlet liderleriyle el sıkıştı. Devlet ve hükûmet başkanlarıyla aile fotoğrafı çektirilmesinin ardından devir teslim töreni yapıldı.

Çalışma yemeğine geçilmeden önce NATO'ya ait uçaklar tören alanında gösteri uçuşu da gerçekleştirdi.