Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanArnavutköy Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuşuyor.

"Netanyahu, sen yanlış kapıya vurdun"

Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini hedef alan sözlerine ilişkin, "Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin, sen devlet terörü estiriyorsun. İsrail'in kendi günahlarının, insanlık suçlarının, katliamların, yıkımların hesabını vermeden, kimseye ithamda bulunmaya hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

"Paslı demir yaldızlı boyayla boyanmakla altın olmaz"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Karşımızda kendi milletinin değerlerine savaş açmış, kendi ülkesinin kalkınma ve büyüme hamlelerini kasıtlı olarak sabote etmiş bir parti var. Son yıllarda bu sefil geçmişlerini gizlemek için derme çatma isimleri, ideolojileri ile taban tabana zıt adayları milletimizin karşısına çıkarmaya başladılar ama paslı demir, yaldızlı boyayla boyanmakla altın olmaz. Milletimiz bu cilanın altında neler olduğunu çok iyi biliyor. Şöyle azıcık bir kazıyınca CHP'nin gerçek yüzü, çirkef siyaset dili, milli ve manevi değerlerimize olan kini hemen ortaya çıkar."

"Sadece CHP'nin aklına tuhaf sorular geliyor"

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, "Merhum Cemal Kaşıkçı meselesinin ortaya çıkartılmasında gösterdiğimiz ahlaki duruş herkes tarafından tebrikle karşılanıyor, sadece CHP'nin aklına bu konuda tuhaf sorular geliyor." dedi.

Erdoğan, "Bunlar ezanımızı Türkçe okutanlar, bunlar ezanımızı hazmedemeyenler. Bu zihniyet, yıllarca milletimizi, 'çağdaşlık' diyerek, 'modernlik' diyerek, 'halkçılık' diyerek, siyasetin de hizmetin de en ilkel biçimlerine mahkum etmeye çalıştı." diye konuştu.

"Karşı cevap CHP'den geliyor"

CHP'nin politikalarını eleştiren Erdoğan, "PKK'yı yer ile yeksan ediyoruz, karşı cevap CHP'den geliyor. FETÖ'ye dünyayı dar ediyoruz, karşı cevap CHP'den geliyor." dedi.

Erdoğan, "Milletin oyuyla iş başına gelen bir cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle, darbeyle tehdit edecek kadar alçalan bu zihniyete verilecek en iyi ders, onları sandığa gömmektir." şeklinde konuştu.