31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin Karaköprü Belediye Başkan adayı gösterilen ve yüzde 43’lük oy oranıyla önemli bir başarı elde eden Essum Saatçi Aslan, Güneydoğu Tv’de Müslüm Çap’ın konuğu oldu.

Katıldığı canlı televizyon programında seçim sonrası kendisi ve ailesi hakkında çıkan ‘’Urfa’dan gittiler, okullarına, otellerine kayyum atandı’’ gibi söylentilere cevap verdi ve gündeme dair de açıklamalarda bulundu.

‘’Ailece etik değerlere hassasiyet gösterdik’’

Seçim sürecinde aile olarak etik değerlere hassasiyet gösterdiklerini belirten Aslan, Bahçeşehir okullarının devir süreciyle ilgili açıklama da bulundu. Essum Saatçi Aslan ‘’Seçime az bir süre kalmıştı. Kazanmaya odaklanmıştık. Yasal olarak herhangi bir engel olmamasına rağmen, Belediye başkanı olacağım ilçede özel okulumun olmasının etik olmadığını düşündüm. Kazanamamam durumunda yine muhalif bir kimlikle eğitim kurumunda olmamamın doğru olmayacağını düşündüm. Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel beyden yönetimi devralmalarını rica ettim. Bina yine bizim, sadece yönetimi devrettik. Fethiye’de iş yapan, İstanbul’da derneklerde yönetim kurulu üyeliği olan, ilaç şirketi olan ve yatırımlarını Şanlıurfa’ya yapan bir insanım. Otelimiz duruyor, yatırımlarımız burada duruyor’’ dedi.

‘’Eğitimdeki başarısızlık tek bir kişiye yüklenemez’’

Eğitimci kimliği ile Şanlıurfa’nın eğitim alanındaki sorunlarına da değinen Essum Saatçi Aslan ‘’Şanlıurfa’nın LGS’deki başarı sıralaması kentimizde gündem oldu. Konuştuk sonra yine unuttuk. Eğitimdeki başarısızlığımızı milli eğitim müdürüne ya da bir kişiye yüklememiz doğru değil. Milli Eğitim Müdürünün ya da öğretmenlerimizin elinde sihirli değnek yok. Hepimiz kendimize sormalıyız. Çocuklarımızı nasıl yetiştiriyoruz ? Tarım işçisi olarak tarlalara götürülen çocuklar var. Nüfus yoğunluğundan kaynaklı kalabalık olan sınıf mevcutları var. Yılda 70 bin çocuğun doğduğu bir şehrin eğitiminin düzeltilmesinden bahsediyoruz. Tunceli ve Muğla, eğitim de neden üst sıralarda ? bunları araştırmak lazım. Anne-baba eğitiminden mi başlamalıyız ? Çocuklarımız için topyekün, toplumun tüm kesimleriyle neler yapmalıyız ? bunlara bakmalıyız. Mesela kitap okuyor muyuz ? Örneğin İslami kurallarımızı okuyarak öğrenen kaç kişi var ? Bunlara bakmalıyız. Okumayınca olmuyor, eğitim seviyen geride kalıyor’’ dedi.

Essum Saatçi Aslan’ın açıklamalarından satır başları.

Özel sektörde velililer kandırılıyor.

Her yerde özel eğitim kurumları var. Merdiven altı kurumlar var. Denetlenmesi lazım bunların. Umut satıyorlar. Velilere çocuklarına iyi şeyler yapılacağı söyleniyor.

Yavaşlama dönemindeyiz.

Göbeklitepe yılımızın sonuna geliyoruz. En yoğun turizm dönemimizi geçirdik fakat bu yılı nasıl geçirdik ? Turistler kafile kafile gelip gittiler. Şanlıurfa’yı nasıl hatırlıyorlar ? Esnafı nasıl biliyorlar ? Turizmle ilgili ne anlatıyorlar, bunların hepsini duymak lazım.

Sorunlarımız devam ediyor.

Malum elektrik sorunumuz devam ediyor. İnşaat sektörü can çekişiyor. Şanlıurfa’nın örneğin 1000 daire ihtiyacı vardı, 3000 daire yapıldı. Arz talep dengesi bozuldu. Çiftçimiz sıkıntıda. Gelir ve giderler birbirini dengelemiyor. Şanlıurfa’nın ekonomisini ayakta tutan tarım ve inşaat sektörüdür. Çevik kuvvet kavşağımız hala bitirilmedi. Vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bunların yanında, doğruyu söylene muhalefet diyen bir yapıda var karşımızda.

Üzerime ne düşerse yapmaya hazırım.

Hiçbir zaman yıkıcı muhalefet yapmayacağız. Yapıcı muhalefet yapacağız. Memleketimiz için, Şanlıurfa’mız için neler yapabiliriz ? Önemli olan kişilerin seçildiği yerler değil, benim ya da bir başkasının belediye başkası olduğu değil, önemli olan Şanlıurfa’ya, Karaköprü’ye nasıl faydalı olabiliriz ? Bizim üzerimize ne düşüyor ? Neler yapabiliriz, o yönde hareket edeceğiz. Bunun için ben hazırım. Ben Şanlıurfa’nın evladıyım.

Muhalefet olarak projelerin takipçisiyiz.

Şanlıurfa’da ciddi bir yapılanmamız olmadan, 33 günlük kısa bir sürede, bir yapının içinde olmadan, tek başına mücadele verdik sevenlerimizle birlikte. Arkamızda iktidarın gücü yoktu. Ekonomik olarak da o güçte değildik. Bürokrasi gücümüz yoktu. Hareket kabiliyetimiz karşı tarafla mukayese bile edilemezdi. Buna rağmen Karaköprü’de yüzde 43 oy alabilmek mutluluk verici bir sonuç. Bir ilçenin neredeyse yarısı teveccüh göstermiş, bu işi senin yapmanı istiyorum demiş. Bu sorumluluktur. Tabi ki başarı kazanmaktır. İşin bu boyutu da var. Biz sonuç olarak başarıya ulaşamadık. Rakibimiz başkan olma hakkını kazanmıştır. Bunun yanında biz totale baktığınız zaman bir kadının yerel seçimde aktör olabileceğini de göstermiş olduk. Şanlıurfa halkına verilen proje sözlerinin takipçisiyiz. Urfa'da güzel işler yapan belediyelerde var. Örneğin Harran. Turizimle ilgili bugün bir haber okudum. Olumlu bir gelişme.

Aslan’ın diğer açıklamaları video da…