Şanlıurfa'nın sosyo-ekonomik yönünde dezavantajlı ilçesi konumunda olan Eyyübiye'de 4 katlı, 50 odalı, 5 milyon liraya mal edilen 5 yıldızlı otel konforunda Hasta Yakınları Misafirhanesi, projesi belediye tarafından hayata geçirildi.

920 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte Belediye tarafından hasta yakınlarının konaklama mağduriyetinin giderilmesi için Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılan hasta yakınları misafirhanesine anlamlı bir isim veriliyor.

500 kişinin konaklayabildiği, günlük 15 bin hastanın giriş çıkış yaptığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında yer alan misafirhane, kırsaldan ve taşra ilçelerden gelen hasta yakınlarını da ağırlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli annesi merhume Tenzile Erdoğan hanımefendinin adının verilmesiyle hasta yakınları misafirhanemiz ayrı bir öneme kavuştu’’ dedi. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanında, hasta yakınlarının güvenli ve konforlu bir şekilde kalabilecekleri bir misafirhane inşa ettik. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hizmete sunmuş olduğumuz bu sosyal projemiz hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.