Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler Aksa Şanlıurfa Doğalgazı ziyaret ettiler. 2018 planlamasında Eyyübiye ilçesi için doğalgaz talebinde bulunan Başkan Ekinci ve Merkez Mahalle Muhtarlarının talepleri olumlu karşılandı. Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Müdürü Muhammed Nezir Ural tarafından karşılanan Başkan Ekinci ve beraberindekiler Eyyübiye ilçesine doğalgaz konusunda fikir alışverişinde bulundular. İmar sorunu olmayan ve alt yapısı tamamlanmış kırmızı kodlu alanlar için talepte bulunan ekibin talebi yetkililer tarafından olumlu karşılandı. İlçeye doğalgaz gelmesi konusunda talepte bulunduklarını belirten Başkan Ekinci,” Merkez Mahalle Muhtarlarımızla ziyarette bulunduk ve doğalgaz için talebimizi ilettik.” Dedi.

2018 yılı içerisinde alt yapısında sorun olmayan bölgelerde ciddi bir çalışma beklediklerini ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Bazı merkez mahalle muhtarlarımızla birlikte Şanlıurfa Aksa Gaz Bölge Bayii Müdürümüz Muhammet Nezir URAL beyi ziyaret ettik. İlçede yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Alt yapı sıkıntısı olmayan kırmızı kodlu bölge diye adlandırdığımız alanlarda projeler hazırlanmış durumda. Tabii doğalgaz yatırımı bakanlık tarafından onay verilen ve belli bir bütçe gerektiren bir çalışmadır. Bizler taleplerimizi ilettik. Bölge Müdürümüzden öncelikli talebimiz, Batıkent mahallesi ve yeni açılan Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi üzerindeki hatlarda çalışma yapılması yönünde. Onlar da bizlere gerekli bilgilendirmeleri yaptılar. Bizimle çalışmaya hazır olduklarını ve bu talepleri üst seviyede değerlendireceklerini belirttiler. Bu yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. “ dedi. 

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Bölge Müdürü Muhammed Nezir Ural da, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ural,” Misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler kendilerine çalışmalarımız ve projelerimiz hakkında bilgiler verdik. Özellikle imar ve alt yapı sorunu olmayan kırmızı kodlu alanlarda 2018-2019 yılları arasında çalışma yapabileceğimizi ifade ettik. Bu çalışmaların detaylarını belediyelerimiz ve muhtarlarımızla sık sık paylaşacağız. “ şeklinde konuştu.