Çalıştayda paylaşılan bilgilerde Eyyübiye Belediyesi’nin uyuşturucuyla mücadele Şanlıurfa’da önemli bir rol oynadığını gösterdi. Eyyübiye Belediyesi’nin katkılarıyla kentte 1 yıl önce açılan YEDAM’ın 1 yılda 155 kişiyi uyuşturucu bağımlılığından kurtardığı bildirildi. Bağımlı olan bireylerin aileleriyle birlikte 450 kişiye aile terapisti ile destek sağlandığı ifade edildi.

Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa’nın kanayan yarası ‘’Uyuşturucu bağımlılığı’’ konusuna dikkat çekti. 2017 yılında kentte faaliyete geçen, Türkiye’deki 3. Şubesini Eyyübiye Belediyesinin iş birliği ile kentte açan ‘’YEDAM’’ın 1 yıllık faaliyetleri ‘’1. Bölgesel Bağımlılıklarla Mücadele Çalıştayı’’nda ele alındı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Türkiye’nin birliği ve dirliğine kastı olanların bir yönteminin de gençleri uyuşturucuya bağımlı kılarak hayattan koparması olduğunu söyledi. İlk günden itibaren Eyyübiye Belediyesi olarak bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Ekinci ‘’Herkes birşeyler yapmaya çalışıyor fakat ortak bir dil kullanılmalı. Önceliklerin belirlenmesi lazım. Kurumlara göre önceliklerin değişmemesi lazım. Bu bir yara ise bu konuya ortak olarak daha fazla ilgi göstermeliyiz. Hastalık tespit edilmiş fakat bu hastalıkla top yekün mücadele etmek gerekiyor’’ dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş’ta çalıştay da konuşma yaptılar.

Bugün saat 15.00’a kadar devam edecek olan 1. Bölgesel Bağımlılıklarla Mücadele Çalıştayında; Prof. Dr. Kültegin Ögel, Uzm. Dr. Muhsin Koray Kılıç, Uzm. Dr. Ferhat Sarı, Uzm. Psk. Melike Şimşek, Uzm. Psk. M ehmet Salih Saraç, Sosyal Hizmet Uzm. Mesut Karataş, Uzm. Psk. Muhammed Kocaoğlu, Sosyal Hizmet Uzm. Abdullah Akdoğan, Uzm. Psk. Zeynep Avşaroğlu, Uzm. Psk. Sibel Abuk, Dijital Pazarlama Uzmanı Nadir Beyazyol, Dijital Pazarlama Uzm. Mehmet Canbeg, Twitter Fenomeni Hasan Bülbül, Twitter Fenomeni Yasin Er, Twitter Fenomeni Fatih Karanlık, Radyo 7 Programcısı Umut Öztürk, Radyo 7 Programcısı Venhar Sağıroğlu, Radyo Ritim Programcısı Uğur Bozdağ, Radyo Ritim Programcısı Enes Özdemir ve Yeşilay-Aktvisit Şevket Koç konuşma yapacak.

HABER/FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM