Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in son günlerdeki açıklamaları, komşu illerin gerginliğe sebep oldu.

Komşu iller gerildi.

Balıklıgöl’ü, Halfeti’yi ve Şanlıurfa isotunu Gaziantep’inmiş gibi göstermeye çalıştığı iddia edilen ve eleştiri oklarının hedefi olan Fatma Şahin, son olarak Kahramanmaraşlıları da kızdırdı. Şimdiye kadar birbirlerine yakın olan ve kardeş kültürüyle yaşamlarını sürdüren Kahramanmaraşlılar, Gaziantepliler ve Şanlıurfalılar, Başkan Fatma Şahin’in açıklamalarıyla sosyal medyada gerildi.

‘’Başkan Şahin yanlış yapıyor’’

Son olarak Maraş biberine sahip çıkan Fatma Şahin’e, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tepki gösterdi. Öztunç “Maraş'ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, vallahi de billahi de Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. Yanlış yapıyor. Maraş ile Antep arasında biber savaşı olmasın” dedi.

ali öztunç ile ilgili görsel sonucu

‘’Biraz insaflı olsun’’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Öztunç ‘’Şahin'in, yılların Kahramanmaraş biberini alıp Gaziantep'e mal etmeye çalıştığını ileri sürdü, ‘’Gaziantep biberi dedi diye Gaziantep biberi olmaz “dedi. Gaziantep'in içme suyunun Kahramanmaraş'tan geldiğini, Şahin'in doymayarak gözünü Kahramanmaraş biberine diktiğini savunan Öztunç, şunları kaydetti:

"Biraz insaflı ol. Suyumuzu aldın, içiyorsunuz, afiyet olsun. Şimdi de biberi mi çalmaya çalışıyorsun. Yakında 'Maraş dondurması aslında Antep dondurmasıdır' derse şaşırmayın. Sen git baklavana, fıstığına sahip çık. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, 2001'de Maraş biberinin coğrafi işaret tescili için başvurdu. 2002'de Türk Patent Enstitüsü Maraş biberini, Kahramanmaraş'a coğrafi işaret olarak tescil etti. Şimdi Fatma Hanım bunu değiştirmek için uğraşıyor ama boşuna uğraşıyor. Cezerye Mersin, incir Aydın, kayısı Malatya, isot Urfa, kebap Adana, fıstık ve baklava Antep, dondurma ve biber de Maraş'ındır. Sayın Şahin'i uyarıyoruz; Maraşlılar ile bu kadar fazla uğraşmasın. Maraş'ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, vallahi de billahi de Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. Yanlış yapıyor. Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum, hep birlikte ilimizin değerlerine sahip çıkalım, birilerinin Kahramanmaraş'ın değerlerini çalmasına izin vermeyelim. Maraş ile Antep arasında biber savaşı olmasın." şeklinde konuştu.

‘’İsot Urfa’nındır, Urfa’nın kalacak’’

Öte yandan geçtiğimiz günlerde CHP’nin Şanlıurfalı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’da isotla ilgili açıklama yapmış “İsot Urfa’nındır ve Urfa’nın kalacak. Ben en kısa sürede de bunu Meclis’e taşıyıp dile getireceğim. Ciğer kebabı gitti, fıstık gitti, çiğ köfte gitti, son olarak da isot gitme aşamasına geldi. Şanlıurfalı kardeşlerimiz hepsi duyarlı, milliyetçi, vatansever, tüm değerlerine sahip, adeta Mevlana gibi kucaklayıcı bir yapıya sahiplerdir. Ancak temsilcileri Urfa’yı gerçekten temsil edemiyor. Bu bir gerçek, TBMM’de ben dört dönemdir milletvekiliyim. Şanlıurfa’da Ak Partili milletvekillerimiz çoğunlukta, o dört dönemlik süreçte Şanlıurfalı milletvekillerinin Urfa’yla ilgili söylediği bütün sözleri toplayın, dört ile çarpın benim kadar tek başına Urfa’nın sorunlarını dile getirme konusunda beni geçemezler” dedi.

mahmut tanal ile ilgili görsel sonucu

''Kendinize gelin artık''

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'ta Halfeti ile ilgili Başkan Şahin'e tepki göstermişti. Aydınlık ''CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesini sahiplenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sert tepki göstererek, “Şanlıurfa’nın değil ilçesine sahip çıkmak sınırına yaklaşmak bile haddinize düşmez. Kendinize gelin artık” dedi.

aziz aydınlık ile ilgili görsel sonucu