Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:
- "Türkiye'nin büyük bir fedakarlık göstermiş olduğu Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıya ulaşmış olması Astana ve Cenevre görüşmelerini de olumlu etkileyecek. Dolayısıyla bu bölge insanların yaşamak isteyecekleri, dönmek isteyecekleri bir bölge olacak diye umut ediyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Türkiye'nin büyük bir fedakarlık göstermiş olduğu Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıya ulaşmış olması Astana ve Cenevre görüşmelerini de olumlu etkileyecek. Dolayısıyla bu bölge insanların yaşamak isteyecekleri, dönmek isteyecekleri bir bölge olacak diye umut ediyoruz"

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem ülkelerinde yaşayan iç savaş mağduru Suriyeliler hem de Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için ülke olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla Bab'ın terör örgütlerinden temizlendiğini hatırlatan Kınık, Suriye'de oluşturulan güvenli bölgelerde hem Türk Kızılayı, AFAD hem de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların, insani yardımların ulaştırılması, altyapı oluşturulması ve buraların yeniden yaşanabilir bir yer olması için destek verdiğini belirtti. 

Kınık, AFAD'ın Kilis'te çok büyük bir lojistik üs inşa ettiğine değinerek, merkezden Suriye'nin güvenli bölgelerindeki insani yardım ihtiyaçlarının karşılanacağını aktardı. 

Türk Kızılayı olarak kendilerinin de Reyhanlı bölgesinde benzer bir çalışma sürdürdüklerini dile getiren Kınık, "Bu iki çalışma Suriye'nin kuzey bölgesinde oluşturulan güvenli bölgedeki insanların hayatını kolaylaştıracak." diye konuştu.

Terör örgütlerinden temizlenen Bab'ın yapılan çalışmalarla yaşanabilir bir yer haline gelebileceğini ifade eden Kınık, şunları kaydetti:

"Bölgede, gerek Türkiye'den gönüllü geçmek isteyen Suriyelilere gerekse Suriye'de çok kötü şartlarda yaşayan insanların yeniden iskan edilmesine olanak sağlanmış olacak. Türkiye'nin büyük bir fedakarlık göstermiş olduğu Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıya ulaşmış olması Astana ve Cenevre görüşmelerini de olumlu etkileyecek. Dolayısıyla bu bölge insanların yaşamak isteyecekleri, dönmek isteyecekleri bir bölge olacak diye umut ediyoruz."