Çalışmaları inceleyen Başkan Nihat Çiftçi: "Şehir Ormanı GAP Vadisi ile bütünleşiyor. Bölgenin en büyük yeşil alanı projesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

GAP Vadisi 3. etap çalışmalarını inceleyen Başkan Çiftçi: "GAP Vadisi 6 etap şeklinde projelendirildi. 3. Etabın yapımına başlanıldı. 4 ve 5. Etap ihale aşamasındadır. 2019 yılında GAP Vadisini bitirmeyi hedefliyoruz. Dün Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Şanlıurfa'daydı. Gap Vadisini tamamlayan 1090 dönümlük Halil-ü Rahman Şehir Ormanını Büyükşehir Belediyemize tahsis edildi. Şehir Ormanı GAP Vadisi ile bütünleşiyor. GAP Vadisi ile birlikte 4 milyon metre kare gibi bir alana tekabül ediyor. İçinde T 1 ve T 2 sulama tünellerin geçtiği, su kaynağının olduğu, su seyir alanlarının oluşabileceği güzel bir alanı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçe Şube Müdürlüğümüz ağaçlandırarak halkımızın dinleneceği, nefes alacağı ve suyla buluşacağı bir alan planlıyoruz. Şanlıurfa'nın değil, Bölgenin en büyük yeşil alanı projesidir" dedi.

 Halil-ü Rahman Şehir Ormanı alanında bulunan ve yapımını Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü Şanlıurfa Çocuk Oyun Dünyasındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Çiftçi: "GAP Vadisi etapları çok fonksiyonel olarak planlanıyor. Karaköprü noktasında 30 bin metre kare çocuk oyun dünyası yapımı devam ediyor. Bu proje içerisinde gençleri de alabilecek, sosyal alanları, spor alanları, çocukların eğlenmesini sağlayacak alanları ve ailelerin dinlenebileceği bir mantalite ile projelendiriliyor. Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir alan oluşuyor" dedi.