Şanlıurfa’da bulunan genç çiftçilerin gerçekleştirmekte oldukları üretimlerin incelenmesi ve bu üretimlerin iktisadi açıdan incelenerek bölge ekonomisine katkısının ölçülmesi amaçlanan projenin saha çalışmaları dün Harran’da yapıldı. AK Parti Genel Merkez Genel Sekreter Yardımcısı ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Hukukçu Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar ve Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, proje kapsamında saha çalışmalarında bulundu.Bu çerçevede Genç Çiftçi Projesinden en çok yararlanan kesimin kadınlardan oluştuğu yapılan görüşmelerle belirlenmiştir. Ardından Harran Kaymakamlığına bağlı faaliyet gösteren Aile Destek merkezinde meslek edinip sosyal yaşama katılan ve ürettikleri ürünleri satarak gelir elde eden kadın kursiyerler ziyaret edildi.

Gençler ekonomiye can veriyor!

‘’Genç Çiftçi Projesinin Yerel Ekonomiye Olası Etkileri; Şanlıurfa İli Araştırması’’ projesinde kentin ana gelir kaynaklarından tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ilçelerde özellikle kadın çiftçilerin faaliyetlerinin değerlendirdikleri görülen başvurular sonucu faaliyet gösteren çiftçilerin teknolojik yöntemleri kullanarak üretim yapması ve katma değer bazında özgün değer oluşturmakta olduğu belirtildi. Proje sonuçlandırıldığında ise genç çiftçilerin yerel çapta ekonomide oluşturdukları katma değer belirlenerek, devlet tarafından sağlanan fonların yerel ekonomideki olası etkileri araştırılmış olacak. 5 pilot ilçe ile başlanan projede Harran, Akçakale, Birecik, Halfeti ve Haliliye başlangıç ilçeleri olarak belirlendi.

Gençler ekonomiye can veriyor!

Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü projenin kadın ve genç istihdamı ile ilgili çalışmalarla desteklenerek büyüdüğü öğrenildi.

Gençler ekonomiye can veriyor!