Twitter hesabından CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili Yunanistan basınının attığı manşetleri fotoğraflarıyla paylaşan Melih Gökçek ‘’Yunanlı şu manşeti atmış; Ekrem İmamoğlu İstanbul’u fetheden Yunanlı’’. Bu laf bana çok dokunuyor arkadaş, size dokunmuyor mu ? Ekrem İmamoğlu’ndan çıt çıkmamıştı’’ dedi.

''İstanbul'u Feth eden Yunanlı''

Yunan Gazetesinin İstanbul’dan Kostantinapolis diye bahsettiğini de anlatan Melih Gökçek ‘’Yunan Gazetesi devam ediyordu; ‘’İstanbul’u fetheden Yunanlı’’. Yunanlının İstanbul’u feth ettiğini söyleyen Yunan Gazetesine İmamoğlu’ndan zerre tepki verilmiyordu’’ diyerek gazete manşetlerini paylaştı.

''Tek bir açıklama gelmedi''

İmamoğlu’nun bu manşet karşısında ‘’Ben Yunanlı değilim, Rum değilim iftira atmayın’’ demesi halinde olayın kapanacağının da altını çizen Gökçek, İmamoğlu’ndan konuyla ilgili tek bir açıklamanın gelmediğini bildirdi.

''İster Rum, ister Ermeni ol...''

Kendilerini İmamoğlu’nun Rum veya Türk olmasının ilgilendirmediğine de açıklık getiren Gökçek ‘’İster Rum, ister Ermeni, ister Türk, ister Türk ol. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak İstanbul Belediye Başkanı olmak için yeterli. Fakat insanın kökeniyle iftihar etmesinden doğal bir şey de olamaz. Var mı itirazı olan?’’ dedi.

''Benim babam Türk ve Urfalı''

Kendi kökeniyle iftihar ettiğini de sözlerine ekleyen Gökçek ‘’Benim babam Türk ve Urfalı. Anam Kosovalı, Akıncı torunu. Ben Ankara’da doğdum. Her zaman söyledim. Ne var bunları söylemekte ? Sn. İmamoğlu’da kökeni neyse söyler, olay kapanır. Bu kadar basit. İster kökeni Rum olsun, ister Ermeni, ister Türk, İstanbul adaylığında sorun yok’’ dedi.

MEDYAURFA.COM