Milletvekili Gülender Açanal mesajında şu ifadeleri kaydetti;

''Bugün 5 Aralık. Kadınların seçme ve seçilme haklarının tanındığı günün 85. Yıldönümü. 1935 yılında 18 olan kadın milletvekili sayımız bugün 102 olmuş. Atatürk şöyle demiştir: "Bu millet, esas eğitimini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki, her dönemin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha yüksek kuşaklar yetiştirmeye yeteneklidir." Biz kadınlar hayatın her alanında tüm zorluklara rağmen çalışmak ve başarmak zorundayız. Biz başarmalıyız ki, yetiştirdiğimiz çocuk, yanında durduğumuz eş ve ülkemiz iyi olsun başarılı olsun.

Toplumumuzda ve dünyada yaşanan kadın sorunları için kadın erkek elele verip çalışmalıyız. Yasalarla her şeyin halledilmeyeceği, kalbin doğru bakmazsa çözülemeyeceği sorunlar için empati kurmak olmazsa olmazımız. Sorunları çözmek hayatın her alanında olan kadınların daha verimli olması için şarttır. Bizler AK Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren ayakta durabilmenin yolunun güçlü kadınlarımızdan geçeceğinin bilinci ile gerek iş gerek aile hayatlarımız olsun, kadının yeri ve önemi için çalışıyoruz.

Eğitim her birey için önemlidir. Ancak kızlarımıza farklı ve pozitif ayrımcılık gerekiyor.” Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi” isimli bir TBMM alt komisyonu üyesi olarak bu konunun ülkemiz için çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. İyi eğitim almış insanımız, kendine, ailesine ve ülkesine katma değer yaratan işler yapacaktır. Kızlarımız da eğitimle hayatın her alanında ne kadar yükselirse işte o zaman seçme ve seçilme haklarını layıkıyla kullanacaktır.

‘Mü’minlerin iman yönünden en mükemmeli, onların ahlakı en güzel olanıdır! Mü’minlerin en hayırlısı, kadınlarına hayırlı olanıdır’ diyen bir peygamberin ümmeti olan bizler kadına kıymet vermeli, onları yüceltmeli ve toplum için yararlı olacakları alanlarda görev almalarını sağlamalıyız.

5 Aralık 1934 tarihinden bu yana sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıldönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda kahramanca mücadele eden kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, ülkemizin her yerinde şevkle ve emekle hizmet eden kadınlarımızı selamlıyorum.''