AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Zemzem Gülender Açanal, usta gazeteci Sedat Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Milletvekili Açanal, MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’nın sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler veren Açanal ‘Hayalimiz ve hedefimiz kentimizin sağlık turizminde merkez olmasıdır’ dedi.

Üzümcüoğlu Birecik'te AK Parti'nin zaferi için çalışıyor Üzümcüoğlu Birecik'te AK Parti'nin zaferi için çalışıyor

ŞANLIURFA’DA BÖLGESEL YENİ HASTANELER AÇILACAK.

Şehir hastanesi inşaatının fiziki gerçekleşmesinin yüzde 26’sının tamamlandığını bildiren Açanal, diğer şehirlerde şehir hastanesi açılınca diğer hastanelerin kapandığına şahit olduklarını aktardı. Açanal konuyla ilgili ‘’Kentimizde, Mehmet Akif İnan 500 yataklı Hastanemiz, Eyyübiye’de 800 yataklı hastanemiz, Balıklıgöl Devlet Hastanemiz var. Yapımı devam eden 1700 yataklı Şehir Hastanemizle sağlıkta yatak kapasitemiz çok yükselecek. Şehir Hastanelerinin yapıldığı illerde bazı hastanelerin kapandığına şahit oluyoruz. Bizde henüz böyle bir kapanma olacağı bilgisi yok. Şehrin o günkü sağlık ihtiyaçlarına bakılacak. Bunların yanında biz şehrin farklı yerlerinde sağlık merkezleri olmasını önemsiyoruz. Ateşlenen bir çocuğumuz veya sancılanan bir gebe kadınımız, çabuk bir merkeze ulaşsın istiyoruz. Devteşti bölgesinde yapılacak diş hastanesi ve 50 yataklı hastanelerle vatandaşımız rahatlayacak inşallah" dedi.

ŞANLIURFA’DA KADIN SİYASETÇİ OLMAK ZOR.

Milletvekili Gülender Açanal, kente sık sık gelip vatandaşlarla bir araya geldiklerini de söyledi. Şanlıurfa’da siyasetin zor olduğunu ama kadın siyasetçi olmanın daha da zor olduğunu belirten Açanal ’14 Milletvekili ve iki kadın siyasetçi var. Nüfusumuz 2 milyon 143 bin. Bu ne demektir? 1 milyon bin kadının sadece iki kadın temsilcisi var. Buda sorumluluğumuzu arttırıyor’ dedi.

EN ÇOK İŞ VE SOSYAL YARDIM TALEPLERİ VAR.

Kentte vatandaşların kendilerine en çok iş ve sosyal yardım talepleriyle geldiğini de bildiren Açanal ‘Şanlıurfa’da sabah 8’de evden çıkıyorum, gece 9-10 gibi dönüyorum. Gücümüzün yettiği, elimizin vardığı kadarıyla vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Yapamadığımız işlerle ilgili de mutlaka kendilerine geri dönüş yapıyoruz. Vatandaşlarımız belediye başkanları ve milletvekillerimizi daha çok halkın arasında görmek istiyor. Sadece Şanlıurfa’da değil, Ankara’daki zaman dilimlerinde de çok yoğun çalışıyoruz. Aynı evde günlerce ailemi görmediğim oluyor’ dedi.