A Haber’de canlı olarak yayınlanan Ajans Hafta Sonu programına katılan Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Tahir İnan’ın sorularını yanıtladı.

‘’Gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirilemez’’

Dün iki bakanın katıldığı basın toplantısında provokatif eylemde bulunan Musab Turan ile ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Kasım Gülpınar, meselenin FETÖVARİ bir eylem olduğunu ve gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirmeyeceğini söyledi.

‘’Bu olaylar tesadüf olarak nitelendirilemez’’

Gündemdeki provokatif meselelerle ilgili gezi olaylarını da hatırlatan Gülpınar ‘’Daha geriye bakınca gezi olaylarına götürmek mümkün bu işi. Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar Türkiye’nin muazzam olumlu veriler elde ettiği, refah seviyesinin üst düzeye çıkarılmasına aday olduğu bir dönemde içten kışkırtılan, sokak ve algı operasyonlarıyla yapılan eylemler, Türkiye’nin 15 Temmuz sürecine kadar gelmesine neden oldu. Akabinde yaşanmaya devam eden bu operasyonlar hiçbir zaman tesadüf olarak nitelendirebileceğimiz meseleler değil’’ dedi.

‘’Uyanık olmamız lazım’’

Türkiye’nin sadece FETÖ terör örgütü ile mücadele etmediğini de belirten Gülpınar ‘‘Türkiye sadece FETÖ terör örgütüyle mücadele etmiyor. Terör örgütleri aracılığı ile Türkiye’nin çeşitli mecralarda zayıflatılmak istendiği zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bunlara karşı çok uyanık olmamız lazım. Bu burada bitecek bir olay değil. Çok yeni olayların olacak olması muhtemeldir. Burada özellikle de parti içinde ve Cumhur ittifakı içinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip dikkatli olmamız lazım’ dedi.

Gülpınar, vatandaşların Meral Akşener’i Rize’de protesto etmesiyle İYİ Partililerin halka zor kullanmasıyla ile ilgili ortaya çıkan görüntüleri de değerlendirdi.

‘’Eleştiriye tahammülleri yok’’

Gülpınar, İYİ Partililerin vatandaşların en ufak bir eleştirisine dahi tahammül edemediklerinin altını çizerek ‘’İktidara aday olduğunu iddia eden bir muhalefet partisinin daha muhalefette iken en ufak bir olayda dahi kendi gerçek yüzünü ortaya seriyor olması da gerçekten bir vehamet. Vatandaşlarımızın bu çok iyi değerlendireceğine inanıyorum’’ dedi.

Gülpınar açıklamasında şu ifadeleri kaydetti;

‘’İfade özgürlüğü kavramını ayaklar altına aldılar’’

‘’20 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğu dönemlerde zaman zaman yaşanan bazı olumsuz, tasvip etmediğimiz ve bizimle de alakası olmayan birçok olayla ilgili bizleri bağdaştırıp, sayın Cumhurbaşkanımızı eleştiren zihniyet, bugün kendi mensuplarının gerçekleştirdiği vahim olaya karşı en ufak bir tavır göstermiyorlar. Kendi ittifakları ve birlikte hareket ettikleri partilerden de herhangi bir eleştiri ve buna yönelik bir tavır görmek mümkün değil. Daha muhalefette iken herhangi bir eleştiriye tepki göstermeyen ama yeri geldiği zaman Türkiye’de ifade özgürlüğünün olmadığı propagandasını her platformda, her şartta yabancılara dahi yapan bu anlayışın ifade özgürlüğü kavramını ne kadar ayaklar altına aldığını değerlendirmek lazım’’

MEDYAURFA.COM / NEDİM ATİLLA