AB Uyum Komisyonu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı Kasım Gülpınar, Fransa Senatosu Dostluk Grubu Başkanı Joseine Costes ve bazı Fransız milletvekilleri ile Şanlıurfa’yı ziyaret etti.  Temaslarının ardından Güneydoğu TV’de bir programa katılan Gülpınar, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

WhatsApp Image 2019-10-11 at 12.25.56 (1).jpeg

Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı Kasım Gülpınar, Fransa Senatosu Dostluk Grubu'yla Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu 

‘Biz size teklif ettiğiniz paranın iki katını verelim’

Birçok göçmeni ağırlayan Şanlıurfa’yı gören Fransız heyetinin ülkelerinde oluşan algıyı kıracağına inandığını aktaran Gülpınar, ABD ve AB’nin Suriye politikalarını eleştirdi.

‘Trump’un açıklamalarına bakarsak ve biraz daha beklersek nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağımızı ve nasıl bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarız’ diyen Gülpınar şunları söyledi:

Avrupa birliğinin orada inşaat faaliyeti yaparsanız oraya mültecileri gönderirseniz sizi desteklemeyiz, mültecileri size gönderelim dediğimizde hayır göndermeyin dediklerini görüyoruz. Size para verelim siz mültecilere sınırlarınız içinde bakın diyorlar. Keşke İmkân olsa desek ki mültecileri alın teklif ettiğiniz paranın iki katını size verelim diyelim.  Ve insanımızda o feraset var.

İttifakımızın temeli belli

Trump’ın Türkiye’ye yaptığı ekonomik yaptırım tehdidi hakkında da konuşan Gülpınar,  konuşmasına şöyle devam etti.

On bin kilometre öteden gelip burayı karıştıranlar bize ne yapıyorsun deme hakkına sahip değildir. Biz burada Türkiye olarak Türk’üyle Kürt’üyle Arap’ıyla 1071’den beri ittifak etmişiz. Din için ittifak etmişiz. Ben bir Kürt olarak İstanbul’da Çanakkale’de ne kadar hakkım varsa, Türklerin de aynı şekilde Şanlıurfa’da Diyarbakır’da hakkı vardır. Zira bizim ittifakımızın çatısı belli, temeli belli çimentosu belli.

Bu ifadeyi ABD başkanı nasıl kullanır?

Trump’ın Twitter’dan paylaştığı Türkiye ile Kürtler 200 yıldır savaşıyor’ sözüne de tepki gösteren Gülpınar şu ifadeleri kullandı:

Dedi ki zaten Kürtler Türklerin yüzyıllardır ezeli düşmanıdır. Kürtler Türklerle yüzyıllardır mücadele ediyor. Bu ifadeyi bir Amerika başkanı nasıl kullanabilir. Bu açıklama bu ülkede her kürdün zoruna gitmesi gerek. Yüz yıllardır düşmanlarmış ve mücadele ediyorlarmış. Kimi kime karşı kullanıyorsun kimsin sen bunu Trump’a sormak lazım.

Independent Türkçe

İLGİLİ HABER

Gülpınar ve Fransa heyetinin Şanlıurfa temasları