AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisinin gerekçesini okuyunca, tabii, ülkenin iç ve dış meselelerine ne kadar yabancı bir anlayışla kaleme alındığını müşahede ettim’’ dedi.

Gülpınar, CHP’nin grup önerisinde yer alan ‘’Sokaklarında terör korkusundan insanların dolaşamadığı bir ülke.” İfadelerine ‘’ Acaba hangi ülkeden bahsediyoruz, ben gerçekten çok merak ediyorum.’’ Sözleriyle tepki gösterdi.

Kasım Gülpınar TBMM

Gülpınar, konuşmasında terörün tek başına bir gerekçe olmadığını da ifade etti. Terörün altında çok terin sebeplerin ve etkenlerin olduğunu da bildiren Gülpınar ‘’Terörün çok çeşitli faktörlerle desteklendiğini ve arkasında maddi, manevi her türlü lojistik desteğin olmadığı bir terör organizasyonunun başarılı olmasının mümkün olmadığını sizlerin bilmiyor olması mümkün değil. Fakat hepinizin malumu olduğu üzere terör bugün uluslararası bir sorun ve Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesi de bilinen bir vaka; PKK, DHKP-C, DEAŞ ve en son, nihayetinde FETÖ’yle olan mücadele. Bugün bu örgütler moda tabirle “in” ama yarın tabii ki bunlar “out” olacak, tıpkı geçmişte “out” olan diğer örgütler gibi, kullanıp son kullanma tarihi geldiğinde rafa kaldırttırdıkları, fişini çektikleri terör örgütleri gibi bugün de bunlar zamanı geldiğinde kullanılıp yerine yenisi ikame edilmek üzere yeni terör örgütleriyle Türkiye terörle mücadelesine maalesef devam etmek zorunda kalıyor.’’ Dedi.

Gülpınar, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti;

Şimdi, geçenlerde ben İngiltere’de, Londra’da bir hafta boyunca bulundum ve inanın Londra’da bir hafta içinde dört tane bomba patladı ve metroda oldu bunlar ama belki çoğunuz duymadınız bile. Tabii, buna rağmen orada hayat devam ediyor. Sokaklarda turistler, otellerde yer bulmak mümkün değil, müzeler önünde kuyruklar ve ben döndükten sonra da yine bir müze kuyruğuna bu sefer aracını süren bir vatandaş, topluluğun üzerine araçlarını süren meczuplar -artık “teröristler” diyelim- fakat buna rağmen İngiltere’de o hayat aynı şekilde devam ediyor, hiç kimse sokakta dolaşmaya korkmuyor.

Kasım Gülpınar TBMM

Şimdi ben bunu, tabii, kendim izah etmeye çalıştım. Bizler aslında terörle iç içe yaşayan bir ülkeyiz, biz tabii aşinayız, biz biliyoruz, çok endişe duymuyoruz ama bu teröre alışkın olmayan vatandaşlar nasıl bu kadar rahat bir şekilde İngiltere sokaklarında, Londra sokaklarında hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor? Ve bugün nihayetinde vardığım kanı, dedim ki herhâlde orada Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir ana muhalefet partisi yok ki bu insanlar bunun farkında değil ve hayatları aynı şekilde devam ediyor.

Şimdi, burada bir ifade de yine aynı şekilde, yanlış politikaların tespit edilmesi, terör saldırılarına zemin oluşturan… Şimdi, hangi yanlış politikayı İngiltere izledi ki bu terör örgütleriyle karşı karşıya kalıyor? Veya aynı durum Fransa’da mevcut. Acaba İsviçre’yle olan mı, Avusturya’yla olan mı veya Lüksemburg’la olan mı, Almanya’yla olan politikalarında mı yanlış bir yol izledi de Fransa mı acaba komşularıyla izlediği yanlış politika neticesinde terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalıyor, bunu gerçekten ben merak ediyorum. Tabii, bu tip ifadeler, terör örgütlerinin oluşturmak istedikleri psikolojik ortama hizmet etmekten başka bir işe yaramıyor maalesef.

Kasım Gülpınar TBMM

Ben Sayın Altay’ın biraz önce söylediği “Terör siyasete alet edilmemeli.” ifadesinin altına sonuna kadar imza atıyorum. Ve bakın, burada da 15 Temmuzda çok güzel bir dayanışma örneğini gösterdiniz. FETÖ terör örgütüne karşı burada hep birlikte, Meclisin çatısı altında bombalara sizlerle birlikte maruz kaldık. Allah korusun, eğer o gece bir şey olsaydı, bugün hepimiz terör mağduru olarak, terör kurbanı olarak anılacaktık burada. Fakat ben bu düşüncenizin sonuna kadar devam etmesi taraftarıyım. Yani sizin her seferinde böyle bir dayanışma göstermeniz için her gece kafamıza bomba mı atılması gerek, gerçekten ben burada merak ediyorum Sayın Altay. Ben Cumhuriyet Halk Partisini bu konuda daha duyarlı olmaya ve bu tür ifadelerden uzak durmaya davet ediyorum.

Ve bu arada yeri gelmişken gerek gar saldırılarında gerek bütün terör saldırılarında ve en son FETÖ terör örgütünün şehit ettiği, demokrasiyi savunmak adına sokağa çıkan bütün o vatandaşlarımızı hayırla şu anda yâd ediyorum ve hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da sabırlar diliyorum ve önergenin aleyhinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.’’ Dedi.