Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımlarıyla Şanlıurfa Teknokentte,bu yıl birincisi düzenlenen Harran Uluslararası AR-GE proje pazarında, 17 ana temada toplam 198 proje yer almış, bu temalardan özellikle Gıda ve Tarım Teknolojileri alanında 27 proje sunulmuştu.

Harran Üniversitesi ile Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) işbirliğinde ‘TÜBİTAK 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı’ desteğiyle, tarım alanındaki tüm projelere destek verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bu projelerden tarım alanında bölgeyi ilgilendiren pamuk, organik tarım ve fıstık ile ilgili olarak sunulan projelere yönelik çalışmalara hız verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzerinde durduğu bir konu olan, Şanlıurfamızı tarımın başkenti yapmak için üniversite olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapacağız” diye konuştu. 

Gıda ve Tarım Teknolojileri alanında sunulan  projeleredestek verdiklerini belirten Harran I. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı etkinlik sorumlusu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gencay Sarıışık, “ Şanlıurfa, çok verimli topraklara sahip bir bölgede yer alıyor. Şanlıurfadabulunan yetiştiricilerin katma değeri yüksek ürüne yönelmesi büyük önem taşıyor. Proje desteklerimizle bereketli topraklarımızdan en üst seviyede verim alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Tarım alanında başarılı görülen projelerinin hayata geçmesi için Harran Üniversitesi tarafından destek verilmektedir. Bu projelerin sonuçlanması durumunda bölgemizin en önemli sektörü olan tarım yeniden şekillenecektir” dedi.