Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki zulme karşı sivil kuruluşlar olarak harekete geçtiklerinde PYD/PKK'nın Beşşar Esed yanlısı bir politika izlediğine şahit olduklarını söyledi.

 Esed'in yanı sıra PYD/PKK'nın de bölge halkına zulmettiğini ifade eden Mustafa, rejimin ayakta kalmasını sağlamak için terör örgütünün yoğun çaba harcadığını dile getirdi.

Bölgede faaliyet gösteren bir diğer terör örgütü olan DEAŞ'ın da en az PYD/PKK kadar bölge halkına zulmedip, baskı yaptığını vurgulayan Mustafa, Haseke halkının hasretle terörden kurtulacağı günü beklediğini aktardı.

PYD/PKK'nın bölge halkına zarar verdiğini aktaran Mustafa, terör unsurlarının sivil halkın canına ve malına kastettiğini, eşyalarını gasbettiğini, gençleri "zorunlu askerlik" adı altında silah altına aldığını kaydetti. 

- "Esed terör örgütlerinin oluşmasına zemin hazırlıyor"

Mustafa, Suriye'de huzurun oluşturulması için birbirinden farklı olmayan DEAŞ ve PYD/PKK gibi terör unsurlarının bertaraf edilmesi gerektiğine işaret ederek, Suriye'de terör örgütlerinin oluşmasına Esed'in zemin hazırladığına dikkati çekti.

ABD'nin planlarını meşrulaştırmak için terör örgütlerine destek verdiğini vurgulayan Mustafa, şunları kaydetti:

"Tarih bize gösteriyor ki geçmişten şimdiye kadar ABD sürekli yaptıklarını meşrulaştırmak için kendisinin oluşturduğu terör örgütleri var. Burada da terör örgütleriyle varlığını sürdürüp kendi planlarını uygulatmak için PYD/PKK'yi seçti. ABD'nin Türkiye'yi gözden çıkararak PYD/PKK ile ittifak kuracağını pek zannetmiyorum. ABD bayraklarının PYD/PKK tarafından göğe çıkarılması ise tamamen örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit unsuru olarak kullanılmak istenmesindendir."

- "Operasyon yakın" 

Mustafa, topluluk olarak, Haseke merkezi bölge halkı, aşiretleri ve siyasi parti temsilcileriyle biraraya gelerek yeni bir mücadele safhasına girmeye karar verdiklerini belirtti.

PYD/PKK'nın bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışarak hakimiyet kurmaya çalıştığına değinen Mustafa, şöyle devam etti:

"DEAŞ ve PYD/PKK anlaşmalı bir şekilde karşılıklı birbirlerinin varlıklarını desteklemektedir. Haseke halkının yüzde 70'ini Araplar teşkil etmektedir. Biz de o gücü temsil ediyoruz. Haseke için yeniden örgütlendik ve yeni mücadele yöntemiyle faaliyete geçeceğiz. Siyasi ve askeri kanadımız var. Kendi gücümüzle topraklarımız için savaşmaya hazırız. Haseke'yi terör örgütlerinden temizleme operasyonun başlaması yakındır."

Haseke'nin tarih boyunca baskı ve zulme boyun eğmediğini anlatan Mustafa, gerçekleştirilecek operasyonla bölgelerinden olmayan kişi ve gruplara hakimiyet kurma hakkını vermemekte kararlı olduklarını sözlerine ekledi.