- "Kendi medeniyetimize, özümüze ve fıtratımıza dönersek bütün sorunlarımız hallolur" 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kendi medeniyetimize, özümüze ve fıtratımıza dönersek bütün sorunlarımız hallolur." dedi.

Yapıcıoğlu, partisince merkez Haliliye ilçesindeki öğretmenevinde vatandaşlar için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ramazanın bereket ve paylaşma ayı olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bazı ülkelerde gıda bulamadığı için ölüm tehdidiyle karşı karşıya olan insanlar bulunduğunu ifade etti.

"Önümüzde bir fırsat var, ramazan ayı, Kuran ayıdır" diyen Yapıcıoğlu, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bir rahmet ikliminde olduklarını belirterek, "Bu ayda Kuran-ı Kerim'in bize neler ikram ettiğine bakmalıyız." ifadesini kullandı.

Dünya üzerinde adaletin ancak Kuran-ı Kerim'in esasları yerine getirilerek sağlanacağına inandıklarını dile getiren Zekeriya Yapıcoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim öncelikli hedefimiz, dünyada bozulan adalet terazisini onarmaktır. Eğer herkes hakkına razı olup, yanındakinin, ötekinin, komşusunun hakkını da ona teslim ederse, haklı olanın yeniden en güçlü olduğunu kabul ederse düzen olur. Kendi medeniyetimize, özümüze ve fıtratımıza dönersek bütün sorunlarımız hallolur. Bu, çok zor değil. Bunun farkında olmazsak, neyi, nerede arayacağımızı bilmezsek eğer, kıyamete kadar bu dünyadaki çekişmeler devam edecektir ama adaletin nerede olduğunu biliyoruz, nerede kaybettiğimizi ve nerede bulacağımızı da biliyoruz. Öyleyse kaybettiğimiz yerde adaleti ararsak bulmak çok zor ve uzak değildir. Sakın ümitsizliğe düşmeyelim. Emin olun ki en gür seda, İslam sedası olacaktır. Adaletin yeniden tesisini yakın bir zamanda görmeyi ümit ediyoruz."

Yapıcıoğlu, konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'ın da katıldığı iftarda davetlilerle sohbet etti.