ÖNDER İmam Hatip Gençlik Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesleki eğitim sistemimizi felç etme pahasına İmam Hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık. Böylece, öğrenci sayıları 600 binden 60 binlere kadar düşürülmüş okullarımızın kapılarına vurulan zincirleri, millet olarak hep birlikte parçaladık. Bir asırdır yeşeren umutları yeniden canlandırdık. Milletimizin evlatlarını değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle yeniden buluşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği ÖNDER tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İmam Hatip Gençlik Buluşması’na katıldı. Kasımpaşa Stadyumunda gerçekleştirilen programda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda bir konuşma yaptı.

“GENÇLERİMİZİN GÖZÜNDEKİ PARILTIYI GÖRÜP DE DUYGULANMAMAK MÜMKÜN MÜ?”

Salondaki coşkulu atmosfere ve gençlerin heyecanına işaret ederek, “Bu manzaraya şahit olup da şükretmemek mümkün mü? Gençlerimizin gözlerindeki şu muazzam parıltıyı görüp de, duygulanmamak mümkün mü? Şu gençlikle bir araya gelip de, gurur duymamak mümkün mü?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya Rabbi lütfun karşısında mahcubiyet duyuyoruz. Şahsıma şu güzelliği, şu iftihar tablosunu yaşattığın için sana sonsuz hamt ediyorum. Kelâmullahla, habib-i edibin Muhammed Mustafa’nın aşkıyla büyüyen şu nesli, sen muhafaza buyur ya Rab. Şehit kanlarıyla sulanan şu vatanı sen koru ya Rab. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast edenlere sen fırsat verme ya Rab” temennilerinde bulundu.

İmam Hatip okullarının kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olanlara teşekkür eden ve bu okullarda görev yapmış olup da vefat eden öğretmenleri, yöneticileri, fedakârlık ve destekleriyle bu müesseseleri yaşatan hayırseverleri rahmetle andığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek parti döneminde kapatılan İmam Hatip okullarını 1951’de yeniden açan eski başbakanlardan Adnan Menderes’i, dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri’yi, bu okulların yaygınlaşmasında etkili olmuş ilim adamı Mahmut Celâlettin Ökten’i anarak, kendilerine Allah’tan rahmet diledi.

“HİÇBİR KAZANIMIMIZ BİZE ALTIN TEPSİDE SUNULMADI”

Geçmişte İmam Hatip Okullarına yapılanları hatırlatarak, bugünlere kolay gelinmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Omuzlarında Fatih’in emanetini taşıyan şu gençliğin, Asım'ın Nesli'nin yetişmesi için gerçekten çok emek verildi. Uzun yıllara sarî çileler, baskılar ve mücadeleler sonunda bugünlere geldik. Dört çocuğu İmam Hatipten mezun olmuş bir baba olarak okulların kapısında anne baba olarak biz de çok çile çektik. Ama hamt olsun bunlar aşıldı. Emin olunuz, hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şeyi, önce Allah’ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza, verdiğimiz samimi mücadeleye ve bu yolda yaptığımız fedakârlıklara borçluyuz. Bugün bulunduğumuz yere adeta tırnaklarımızla kazıyarak geldik. İmam Hatipler, samimiyetle ve sabırla yürütülen kutlu mücadelenin en güzel meyvesidir. Bu okullarımızın tarihi, milletimizin son bir asırda yaşadıklarının bir özü, özeti gibidir” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN ZORLA İMAM HATİPLERE KAYDEDİLDİĞİ HABERLERİ YALAN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu okulların duvarlarının her bir tuğlasında alın terinin, samimiyet ve halis niyetin olduğunu, bu yüzden İmam Hatip Okullarının sahibinin millet olduğunu dile getirdi ve “Hâl böyleyken, dün olduğu gibi bugün de, kimi çevreler ısrarla bu okulları karalamaya çalışıyor. Her eğitim-öğretim döneminin başında birileri hâlâ ısrarla, yalan-yanlış haberlerle, olmadık iftiralarla İmam Hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu çevreler, milleti tanımadıkları, milletle hiçbir gönül bağları olmadığı için, İmam Hatiplere olan teveccühün sebebini yanlış yerlerde arıyorlar. Öğrencilerin zorla İmam Hatiplere kaydedildiği, okulların zorla İmam Hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Önce karşısında ben dururum. Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için, herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gözleri açık olanlar için, durum bellidir. İdraki bağlanmamış olanlar için, hakikat apaçık ortadadır. İmam Hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir. Bu okullar, ebeveyni ve çocuklarıyla tüm milletimizin değerlerine, taleplerine, beklentilerine tercüman oldukları için böylesine ilgi ve kabul görmektedir.”

“EVLATLARIMIZI DEĞERLERİ, TARİHLERİ VE KÜLTÜRLERİYLE YENİDEN BULUŞTURDUK”

Geçmişte bu tür yollara başvuranların tersine, hiçbir zaman başkalarına dayatma içinde olmadıklarını; milletin kılığına, kıyafetine, ibadetine, meşrebine olduğu gibi evlatlarının hangi okula gideceklerine de asla karışmadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bununla birlikte, mesleki eğitim sistemimizi felç etme pahasına İmam Hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık, buna da hamt ediyorum. Böylece, öğrenci sayıları 600 binden 60 binlere kadar düşürülmüş okullarımızın kapılarına vurulan zincirleri millet olarak hep birlikte parçaladık. Bir asırdır yeşeren umutları yeniden canlandırdık. Milletimizin evlatlarını değerleriyle, tarihleriyle, kültürleriyle yeniden buluşturduk” diye ekledi.

“FETÖ GİBİ İHANET ÇETELERİ, BU KUTLU ÇATI ALTINDA KENDİLERİNE İSTİSMAR ZEMİNİ BULAMADI”

İmam Hatiplerde yetişen neslin, ülkesi ve milleti için her türlü fedakârlığı göze alan 15 Temmuz ruhunun, ta kendisi olduğunu dile getiren ve “İmam Hatipli demek; ecdadını bilen, tarihine vakıf, mensubu olduğu milletin en ideal temsilcisi olmaya namzet kişi demektir” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam Hatipli demek; ülkesine, vatanına, bayrağına, ezanına ve bunları temsil eden istiklal ve istikbal davasına öncülük eden, buna talip olan genç demektir. Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işle İmam Hatipli asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için, FETÖ gibi ihanet çeteleri, günümüzün haşhaşileri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“İMAM HATİPLER, GURUR VERİCİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR”

“Şayet bugün İmam Hatipler, 1 milyon 300 bin öğrencinin eğitim aldığı, yurt içi ve yurt dışında gurur verici başarılara imza atan asırlık bir çınara dönüşmüşse, bizden önceki vakıf insanlarının, dava adamlarının gayreti, azmi ve fedakârlığı sayesindedir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak, millet, Yeni Türkiye ve İmam Hatip Okulları mücadelesinin böyle meşru ve kutlu bir zeminde verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Rabbim sizleri muhafaza buyursun. Ramazanı Şerifiniz mübarek olsun” temennileriyle tamamladı.

Konuşmasının ardından yapılan canlı ve görüntülü bağlantılarla Mardin, Van, Samsun ve Antalya’da bulunan 4 ayrı İmam Hatip Lisesinde oluşturulan okul kütüphanelerinin açılışlarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a programda İmam Hatipli kız öğrencilerin imza attığı İstanbul’un fethini kurtuluşunu ve 15 Temmuz’u anlatan yağlı boya tablo hediye edildi. Resmi yapan öğrencilerin isteği üzerine, fırçayı eline alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabloda boş bırakılan bir bölümü boyayarak Millet Tablosu’nu tamamlamış oldu.