Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyesi bir grup, 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah'ın gözaltında tutulmasına İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Sabah erken saatlerde Beşiktaş'taki başkonsolosluk önünde toplanan dernek üyeleri, üzerinde Salah'ın fotoğrafının bulunduğu ve Salah'ın İsrail'de tutulduğu hücreyi temsilen 4 metrekarelik ve 10 tonluk beton yapıyı vinçle konsolosluk önünde bıraktı.

Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan Helvacı, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Şeyh Raid Salah'ın, İsrail tarafından hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeden haksız ve hukuksuz şekilde hapiste tutulduğunu söyledi.

Salah'ın özgür bırakılması taleplerine dikkati çekmek için konsolosluk önüne, hücreyi temsilen 10 tonluk bir yapı bıraktıklarını belirten Helvacı, şöyle konuştu:

"Raid Salah aylardır hiçbir hukuki ve insani dayanak olmadan İsrail zindanlarında tutulmaktadır. Kendisinin cezaevindeki şartları, yaşam koşulları bakımından asgari düzeyin oldukça altında. Başkonsolosluğun önüne bıraktığımız hücre, Salah'ın kaldığı hücrenin birebir aynısı. Hücrenin penceresi de yok. Salah için özgürlük istiyoruz."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından konsolosluk önünden ayrıldı.