İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.43'te merkez üssü Meram olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, 10,61 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD'dan yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

Bakan Kurum: İncelemeler için il müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini, gelişmelerin takip edildiğini bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

AFAD ekipleri Konya'ya sevk edildi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrası ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Sezer, Twitter'daki hesabından, Konya'da meydana gelen deprem sonrası, AFAD ekiplerinin hızla bölgeye sevk edildiğini belirterek, "Çok şükür can kaybımız yok. Konya'mıza geçmiş olsun." mesajını paylaştı.

Saat 20.43'te merkez üssü Konya'nın Meram ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

"3 metruk binada hasar oluştu"

AFAD, deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Konya Meram'da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisi paylaşıldı.

"Herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi"

Konya Valiliğince, Meram ilçesinde meydana gelen depremin ardından herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

Konya Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5,1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir. Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuya ilişkin açıklamasında gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Deprem, zannediyorum 10-12 saniye kadar sürdü. Meram bölgesinde olduğu için biz de şiddetli bir şekilde hissettik. Şu an itibarıyla bize aktarılan herhangi bir olumsuz bilgi yok. Tüm itfaiye ekiplerimiz bölgelerinde incelemeler yapıyorlar. Vatandaşlarımız lütfen panik olmasın. Elimize ulaşan bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız lütfen resmi kurumlardan, bizlerden aldıkları bilgilere göre hareket etsinler. Hem AFAD'ımız, hem bizler, hem de Çevre Bakanlığımız bütün birimlerimizle süreci takip ediyoruz."

Deprem sırasında merdivenden düşen kişi yaralandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, deprem sırasında 3. kattan aşağı inerken merdivenden düşen kişinin kolu kırıldı.

Yeni Mahalle'de yaşayan Ahmet Kılıç, Meram ilçesinde saat 20.43'te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sırasında panikle sokağa çıkmak istedi.

Merdivenlerden inerken düşen Kılıç, yaralandı. Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç'ın kolunun kırıldığı tespit edildi.

Kılıç, AA muhabirine, deprem korkusuyla bir anda çok endişelendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Üçüncü katta ablamlarla otururken bir anda deprem oldu. Depremin etkisiyle hepimiz bir tarafa savrulduk. Ablam da hamile. Ben panikle 3. kattan nasıl aşağı indiğimi bilmiyorum. En alt kata indiğimde 5 basamak kalmıştı. Kendimi kaybettim, ablam da hamile olduğu için panikledim, düştüm."

Öte yandan ilçede panik atak hastası iki öğrencinin de deprem sonrası Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğu öğrenildi.

İlçeye bağlı Hacıakif Mahallesi, Şehit Hasan Metli Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın en üst katında oturan Mustafa Gültekin de deprem sırasında mutfakta olduğunu belirterek, "Çok kötü sallandı, oturduğum yerden kalkamadım. Kısa sürdü ama böyle çok dalgalı sürdü, çok kötüydü yani." dedi.

Aynı binada yaşayan Seyfettin Karakaya da "Vallahi çok berbattı. Ben böyle bir şey görmedim şimdiye kadar. Eğer 15-20 saniye sürse felaket olurdu." ifadelerini kullandı.