Başkan Baydilli, Karaköprü için olan en büyük hayalini Sedat Atilla’ya açıkladı.

‘’En büyük hayalimiz Karaköprü’ye üniversite kurmak’

Başkan Baydilli, Karaköprü için olan en büyük hayalinin ilçeye bir üniversite kazandırmak olduğunu söyledi.  Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ili olduğunu belirten Baydilli ‘’Şanlıurfa’daki sıfır 30 yaş nüfusu yüzde 72 ise, Şanlıurfa Türkiye’nin en fazla doğum oranı sahip ili ise neden Karaköprü’de bir hatta iki Üniversite olmasın ? En büyük hedefimiz Karaköprü sınırları içerisinde, Karaköprü’ye bir üniversite kazandırmak. Bunu başarırsam, gençliğin önünü açtığımı düşünürüm’’ dedi.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Karaköprü’deki elektrik kesintilerine Bakan Çelik ile çözüm geliyor’’

Başkan Baydilli, MEDYAURFA.COM aracılığı ile Karaköprülülere müjde de verdi. Baydilli, Karaköprü’de sık sık yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulduklarını açıkladı. Sorunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile çözüme kavuşacağını bildirdi. Baydilli ‘’Allah sayın bakanımızın eksikliğini vermesin. Sayın Bakanımız yanına gittiğimiz her sorunda çözüm noktası. Karaköprü’de son zamanlarda çok sık elektrik kesintisi oluyordu. Sayın Bakanımıza gittim. Durumu ilettim. ‘’Kırsaldaki kesintileri anlarız fakat Karaköprü merkezdeki elektrik kesintilerini bende halkımızda kabül etmiyoruz’’ dedim. Çözümü Sayın Bakanımıza ilettim. ‘’Karaköprü Sırrın ve Çimento Fabrikasından gelen elektrik hattı ile besleniyor. Karaköprü’ye trafo merkezi yapılırsa elektrik kesintileri olmaz’’ dedim. Sayın Bakanımız anında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı aradı. TEİAŞ’ın 2017 programına Karaköprü’ye trafo merkezi yapılması kararını sağladı.  Karaköprülüler adına sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Karaköprü’nün AVM’ye ihtiyacı var’’.

Başkan Baydilli, açıklamalarında Karaköprü’nün Alışveriş Merkezine ihtiyacı olduğunun da altını çizdi. Karaköprü’nün 132 bin nüfusunun olduğunu, bu konuda yatırımcılara çağrı da bulunduklarını ve olumlu geri dönüşlerin olduğunu da belirten Baydilli ‘’En kısa zamanda inşallah Karaköprü’ye yatırımcıyı çeker, bir alışveriş merkezi kazandırırız. Karaköprü hızlı büyüyor. Büyüyen Karaköprü ile birlikte hedeflerimizde büyüyor’’ dedi.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Yaşam Park vizyon projelerimizden biri’’.

Başkan Baydilli, Karaköprü’de inşa edilen ‘’Yaşam Park’’ın vizyon projelerinden biri olduğunu da ifade etti. Yaşam Park’ın tamamlanmasıyla, Karaköprü’de oturan vatandaşın ailesiyle birlikte gideceği ilk yerin Yaşam Park olacağını da belirten Baydilli ‘’Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekilleriyle temelini attığımız Yaşam Park, 110 dönüm içerisinde içinde çocuk oyun alanlarının, bilim, kültür merkezlerinin olduğu, voleybol, basketbol, hentbol sahalarının olduğu, anfi tiyatro, at biniciliği, yürüyüş parkurlarının olduğu, aqua parkın ve dahasının yer aldığı yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir proje. 2017’de tamamlayıp hizmete sunacağız. Karaköprü’nün bu proje ile çok büyük bir eksiği tamamlanacak.’’ Dedi.

karaköprü yaşam park ile ilgili görsel sonucu

‘’Karaköprü müzelerin ilçesi olacak’’

Karaköprü’de müzeler inşa ediyoruz. Oyuncak müzesi projemiz mevcut. Şanlıurfa’da bir ilk olacak. Oyuncak müzesinde 1940’lardan 2010 yıllarına kadar üretilmiş çeşitli oyuncaklar yer alacak. Büyükler içerisinde gezerken geçmişe gidecek. Çocuklar da bu oyuncakları incelerken hayalleri gerçeklemiş olacak. Karaköprü’müzde balmumu müzesi düşünüyoruz. Bu müzede hayatını Şanlıurfa’ya adamış insanların portresini yapıp, biyografilerini yazıp, gençlerimizi bilgilendireceğiz’’ dedi.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Gençlerimizi önemsiyoruz’’

Karaköprü, Şanlıurfa’nın en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesi. Diğer ilçeler yıllık yüzde 1 büyürken, Karaköprü, yılda yüzde 15 büyüyor. Karaköprü’yü cazibe merkezi haline getirmeye çalışırken gençlere yönelik projelerin üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu ülkeye faydalı bireylerin yetişmesini sağlamakta görevimiz. Karaköprü’de eksiğini gördüğümüz en önemli hizmetlerden biriside Gençlik Merkezleri idi. Karaköprü’de şuan iki gençlik merkezi var. Bu sayı yetersiz.  Bu sayıyı arttıracağız.  9 bin metrekare kapalı alanı olan Kültür Merkezi projemiz var. Gençlere ve kadınlarımıza yönelik içinde kursiyerlerinde yaralanabileceği her türlü imkanı sağlayan, kendi iş yerlerini açmalarına imkan tanıyan bir merkez olacak. 2017’de  Kültür Merkezimizi de hizmete açacağız. Okumaya önem veriyoruz. Okuyan insan doğruyu bulur. Okuyan insan kendini tanır. Okuyan insan gençliğini şekillendirir. Karaköprü’müze iki tane kitap kafe müzesi yaptık. En kısa zamanda hizmete girecek. Gençlerimizi spora yönlendirmek için toplu taşımalı eğitimin yapıldığı yerlerde atıl durumda olan okulları milli eğitimden devraldık. 14 tanesini çok amaçlı salona çevirip hizmete sunduk. Çocuklarımızı boş zamanlarında spora yönlendirmek için semt sahaları yapıyoruz. 8 tanesi bitti. 3 tanesi ihaleye çıktı. Toplam sayı 11 olacak.  ’’ dedi.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’26 çok amaçlı salon yaptık’’.

Başkan Baydilli, projeleri arasında bir fuar alanının da olduğunu belirtti. Fuar alanının şuan da Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildiğini de sözlerine ekledi. Karaköprü kırsalına vatandaşların içerisinde mutlu günlerini, acı günlerini paylaşacağı bir ortam olan 26 adet çok amaçlı salonlarını da yaptıklarını söyledi. Bir kısmının henüz yapım aşamasında olduğunu da vurguladı.

Metin Baydilli-Sedat Atilla Ziyaret

‘’Halkın oyundan korkmasınlar’’.

Başkan Baydilli, açıklamalarında Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemine de değindi. Türkiye’nin şuan en büyük sıkıntılarından birisinin güçler ayrılığı olduğunu ifade eden Baydilli ‘’Güçler ayrılığı nedeniyle Türkiye’de yapılacak olan büyük devasa projelerin, değişmesi gereken yasaların, kanunların her zaman önünün tıkanıyor. İsmine ister Başkanlık, ister Cumhurbaşkanlığı sistemi söyleyin. Vatandaşa gidilen, vatandaşın oluru ile, verdiği özgür oylarla bir sistemi kabullenmemek bir defa insanların kendi iradesiyle verdiği oya karşı çıkmak demektir. Anlamak zor, referanduma gidilecek, referandum demek halk demek, halkın vereceği oylardan neden korkuyorlar ? Madem halka gidilecek, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilecekse bunun kararını halk verecek. Neden bu kadar karşı çıktılar ? Halk bu sistemi istemezse zaten sandıkta belirtir. Sonuç ne olursa olsun saygı duyulması gerekir’’ dedi.