Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, GAP TEAM’da konferans verdi. 3 saat süren konferansa; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Çadırcı, İl Müftüsü İhsan Açık, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkan Vekili Ali Malkoç, Av. Serdar İzol, Erdemliler Hareketi Başkanı Atilla Kaymaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kurt, Faruk Bayık, Cuma Ağaç, İbrahim Kaymaz, Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, İl, İlçe ve Kadın Kolları Üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, katılımlarından dolayı Milletvekili Külünk’e teşekkür etti. konferansta söz alan İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de organizasyondan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

 ‘’Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşını ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz’’

İslam coğrafyasında ümmetin lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşını Şanlıurfa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde girilen kutlu yürüyüşte zirve yaptıklarına vurgu yaptı.

‘’Kutlu bir yürüyüş halindeyiz’’


Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Kutlu bir yürüyüş halinde olduklarını belirten Ekinci” Kutlu bir kutlu yürüyüş halindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kutlu yolculuğumuz son 15 yılda zirve yaptı. İnanıyorum ki 2023’e girerken tam bağımsızlığını elde etmiş bir ülke olarak gerek savunma sanayinde ve gerekse diğer alanlarda tam bağımsızlığını elde etmiş bir ülke konumunda olacağız. İslam coğrafyasında da ümmetin lideri olan bir lider hem ülkemiz içerisindeki sıkıntılı konularla ilgilenirken hem de ülke dışındaki hususlarda ortaya koyduğu tavırla Osmanlı İmparatorluğunun fiziki coğrafyasının çok daha ötesinde bir gönül coğrafyasına hitap ediyor. İşte böyle bir liderin yol arkadaşı bugün bizlerle birlikte. Kendilerine çok teşekkür ederiz’’ dedi.

Başkan Beyazgül ‘’Külünk önemli bir şahsiyet, dava adamı’’

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Eyyübiye Belediyesine, Metin Külünk gibi önemli bir şahsiyeti, dava adamını Şanlıurfalılarla buluşturduğu için teşekkür etti.

Vali Erin: ‘’Külünk mücadele adamı’’
Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Konferansta söz alan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de,” Bizlerin yakından takip ettiği bir mücadele ve dava adamı olan çok değerli vekilimizi Şanlıurfalı hemşerilerimizle buluşturan Eyyübiye Belediyesine teşekkür ediyorum. Sayın Külünk gündüzde Viranşehir’e gittiler. Orada da gençlerimizle bir araya geldiler. Hem Eyyübiye Belediye Başkanımıza hem de Viranşehir Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, konferansta çok dünden bugüne Türkiye ve Avrupa’daki son siyasal ve ekonomik gelişmeleri ile Türkiye’nin gelişen konjonktürdeki misyonuyla ilgili çok önemli mesajlar verdi.

‘’Çin yükselen güç’’

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Külünk, konuşmasında yeni bir dünya düzenin kurulduğunu, çok kutuplu olduğunu ve dünya düzeninin ekonomi liginin değişeceğini söyledi. Yeni dünya düzeninin çok kutupluluğunda Türkiye’nin merkez ülke ve güç olacağını ifade eden Külünk şunları kaydetti;

‘’Dünyanın ticaret merkezi batıdan doğuya kayıyor

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Dünyanın ticaret dengesi batıdan doğuya kayıyor. Şanlıurfa bu anlamda kendini hazırlamalı. Şanlıurfa bu anlamda kendini hazırlamalı. Pekin-Londra İpekyolu dünya bir kez daha asırlar önce baharat ve ipek üzerinden ticareti konuşuyordu. Şimdi asırlar sonra tekrar dün deve sırtında geçilerek batıya gidilen, doğuya gidilen o yol bu defa çelik üzerinden 65 ülkeyi birbirine bağlayacak. Bu değişimde Çin yükselen güç. Herkes ABD’nin emperyalizmini konuşurken Çin’in yükselen gücünün istilacı ve dünyanın başına sıkıntı olacak. Emperyalistleşme sürecini yaşadığını dikkatten kaçırıyor. Çin yükselecek bunun sebebi; Üretim, ticaret, tüketim merkezi. Dünya ekonomi liginde birinci sıraya oturacak. ABD yılda 500-600 milyar dolar savunma sanayine kaynak arayarak dünyada egemenliğini devam ettirmek üzere adım atıyor. 30 trilyon dolarları kontrol eden Çin’in savunma sanayine 1 trilyon dolar harcayıp adım attığını düşünebiliyor musunuz ?

Yavuz Sultan Selim Köprüsüne talipler.

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Afrika’da petrol sahalarını alıyor. Pire limanını aldı. Şimdi Yavuz Sultan Selim köprüsüne talip. Bu Çin’in yükselişi ile dünya ticaretinin ağırlık merkezi batıdan, doğuya kayacak, bu ağırlık oraya kaydıkça Çin batıya basacak. Bunun tehditleri de var, fırsatları da var. Tehdidi bir Çin Emperyalizmi süreci önümüzdeki 50 yılda karşımıza çıkacak. Fırsatı Çin ve Pekin’den başlayacak çelik bir kez daha dünyayı dönüştürecek. Bir kez daha Türkiye’nin önüne tarihi bir fırsat geldi. Pekin’den başlayıp Londra’ya üç aylık yolu 9-10-11 gününe indirecek demir İpekyolu’nu dünyanın batısına ulaşımdaki en kısa hat Pekin, Bakü, Tiflis, Kars’tan Türkiye’nin içine girip batıya çıkacak olan hat. Bu hat üzerinden Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan yükselecek. DEAŞ’ın ne işi var Afganistan’da ? ABD’nin bu agresif izlediği silahlı diplomasinin sebebi nedir ? ABD Batı’nın egemenliğini erimesi ve yükselen güç Çin’in ortaya çıkması karşısında demir İpekyolu’nu yaptırmak istemiyor. Bu İpekyolu hattı üzerindeki ülkeleri kontrol altında tutmak istiyor. Afrin, Doğu Akdeniz, El-Bab’daki dertleri bu.

ABD egemenliğinin eridiğini görüyor.

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Ticaretin doğuya kaymasıyla ortaya çıkacak güç kaymasından kendisi kendi egemenliğinin eridiğini görüyor, bu güç dengeleri üzerinde ABD artık lider değil, güçlerden birisi olacağını gördüğü için ABD 50 yıl sonrasının tedbirini alıyor. Biz ne yapıyoruz ?

Sayın Erdoğan’ın attığı adımları bugünden okumayın.

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Sayın Erdoğan’ın attığı adımları bugünden okumayın! Sayın Erdoğan Mali’ye gezmeye gitmedi. Sayın Erdoğan Senegal’e gezmeye gitmedi. Sudan’daki adayı boşuna almadı. Katar’daki üs boşuna kurulmadı. Afrika’nın en büyük büyük elçiliği de keyif için yapılmadı. Devlet aklı büyük düşünmeyi mecbur eder. Liderler varlıklarını büyük düşünceleriyle ifade ederler. Artık içe kapılan Türkiye yok dışa açılan Büyük Türkiye var. Bu eser sizin eseriniz. Sahip çıkınız. Sadece dualarınızla değil bu eserde varlığınızla da olunuz’’ dedi.

''Doğu Akdeniz Türkiye'siz hale getirilmek isteniyor''

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Milletvekili Külünk, konuşmasında Doğu Akdeniz’in Türkiye’siz hale getirilmek istendiğini de söyledi. Doğu Akdeniz’in önümüzdeki yüz yılın gırtlağı olduğunu, bu gırtlağı kim tutarsa önümüzdeki 100 yılın gırtlağını tutmuş olduğunu belirten Külünk ‘’ Bunu bildikleri için bizi Doğu Akdeniz’de oyunun dışına itmek istiyorlar. O yüzden terör koridoru var. Neden PKK’yı ısrarla Akdeniz’e çıkarmak için uğraşıyorlar sanıyorsunuz. Bize bir kez daha sevr dayatmak istiyorlar. Kıbrıs’tan çıkarmak istiyorlar. Hatay’ı elimizden almak istiyorlar’’ dedi.

‘’Aptal ABD burnunun ucunu görmüyor’’.

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Milletvekili Külünk, konferansta yaptığı konuşma da ABD’ye sert sözlerle yüklendi. Külünk ‘’ Doğu Akdeniz önümüzdeki yüz yılın gırtlağıdır. Doğu Akdeniz’i kim tutarsa, önümüzdeki 100 yılın gırtlağını o tutacak. Önümüzdeki 100 yıl dünyanın değişen dengeleri içerisinde Türkiye’nin oturduğu yerde, durduğu yerde güçlü merkez ülke olarak etki alanının genişlemesini istemiyorlar. Aptal ABD Burnunun ucunu görmüyor. Çin öbür tarafından ABD’yi baskı altına alıyor. Bir müddet sonra Kuzey Kore ile Güney Kore anlaşınca ABD-Asya pasifikte etkisizleşecek. ABD, akıllı olsa şunu görür: Çin’in yükselişine karşı bu Coğrafya’da ittifak edeceği güç kim, Türkiye’nin liderliğinde İslam dünyası. ABD’nin Siyonist aklı, ABD’nin ulusal menfaatlerini aşarak, ABD’yi bu anlamda bu coğrafyada halklar nezlinde itibarsız hale getirmek için her şeyi yapıyorlar. Ondan sonra Türkiye’de ABD aleyhtarlığı yükseldi diyorlar.  Neden yükselmesin ? silahı veren sen, tüfeği veren sen, tankı veren sen, bombayı veren sen, bombayı veren sen, PKK ile yan yana duran sen. PKK askerime kurşun sıkacak, DEAŞ senin kontrolünde bir yerden diğer yere geçecek, ondan sonra bu millet ABD’ye stratejik müttefik diye duygusal bağ besleyecek. Bu mümkün mü ? ABD aklını başına almalı. Çünkü bir kez daha Çin’i durduran bizsek bir kez daha yükselen Çin karşısında en stratejik denge noktası burası olacaktır. Bu yükselişte olan Türkiye aynı zamanda dünyanın nefes borusudur. Çin’in istilası, Batı’nın istilasından çok farklı olur. İnsan geleneğinin değişme tehlikesini gözardı etmeyiniz. Çin kendi dışındaki bütün insanlığın kendisini memur görür. Sakın Çin’i tek başına ekonomik paradigma üzerinden okumayın.’’ Dedi.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM

METİN KÜLÜNK'ÜN HAYATINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı

Programın sonunda günün anlam ve önemine binaen Şanlıurfa Valisi ve protokol üyeleri tarafından Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e plaket verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-

Metin Külünk Şanlıurfa Konferansı
-