MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin, 9 Mayıs’ta kentteki turizm temsilcileriyle hazırladığı rapor ve talep meyvesini verdi.

MÜSİAD’ın hazırladığı raporu, Bakan Fakıbaba Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletmişti.

İletilen rapor sonucunda; Pegasus Hava Yolu firması, Şanlıurfa’daki sefer sayılarını arttırdı.

Buna göre; 29 Ekim 2017-18 Mark 2018 tarihleri arasında planladığı haftada 5 gün Şanlıurfa-Ankara  seferlerini düzenleyecek.

Haftada 3 gün olan karşılıklı Şanlıurfa-İzmir seferlerini ise haftada 5 güne çıkardı.

MÜSİAD Başkanı Barut, sefer sayılarının arttırılmasında emeği geçen; Bakan Fakıbaba’ya, Milletvekillerine, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e, Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti.

Fakıbaba’nın Bakan Arslan’a gönderdiği Raporda şu ifadelere yer verilmişti;

‘’Sayın Bakanım; Seçim bölgem olan Şanlıurfa ilinin yaklaşık iki buçuk milyona yakın nüfusu bulunmakta olup, şehrimizin ulaşım problemi has safhadadır. Cazibe merkezi illeri kapsamına alınan ve Göbeklitepe, Balıklıgöl gibi turizmin çekim merkezi olan ilimizin uçak seferlerinde Mayıs ayı itibariyle iptaller yaşanacağı, ve sefer sayılarının düşürüleceği tarafıma bildirilmiştir. Gerek nüfus oranları gerekse de ulaşım talebi açısından Şanlıurfa’dan çok geride olan komşu illerimiz Gaziantep ve Diyarbakır’ın destinasyon programı ilişikte makamlarınıza arz edilmiştir. Özellikle bu iki ilde sefer sayılarında olan artış ve saat avantajları nedeniyle ilimizde direk uçuş sayısı Türk Hava Yolları ve diğer firmalar tarafından azaltılmıştır. Bilgilerinizi ve konunun Bakanlığınızca yeniden tetkik edilerek, Şanlıurfa ilinin havayollarında yaşadığı sıkıntıların giderilmesi hususunda gereğini arz eder, iyi çalışmalar dilerim’’

Fakıbaba Uçak Talebi Raporu